Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Dresētāja, grūtnieces un citu varoņu stāsti

Sešu spēlfilmu tiešraides no Roterdamas kinofestivāla.

Šajās dienās Nīderlandē norisinās 46. Starptautiskais Roterdamas kinofestivāls. Vairāki filmu seansi tiks straumēti tiešraidē vairāk nekā četrdesmit kinoteātros Eiropā un citur pasaulē. No Singapūras līdz pat Latvijai. Kino Bize piedāvās visas sešas filmas, kuras iekļautas šī gada IFFR Live programmā. 

Jau šodien plkst. 20 tiks izrādīts kinodarbs Misters Visums/Mister Universo, kas vēsta par plēsīgo dzīvnieku dresētāju Tairo, kuram talismana pazaudēšana kļūst par iemeslu ceļojumam cauri Itālijai. "Šajā filmā ir veiksmīgi saplūdināta dokumentālā kino estētika ar spēlfilmu," atklāj kinoteātra vadītājs Māris Prombergs.

Pusstundu pirms pusnakts sāksies Priekšlaicīgā atriebība/Prevenge. "Tā ir ļoti melna komēdija," uzsver kinoteātra vadītājs. Tas ir stāsts par grūtnieci Rūtu, kura sāk asiņainu slepkavību tūri, ko it kā vada viņas vēl nedzimušais mazulis. Šī kinodarba režisore ir britu aktrise Alise Lova, kura tajā atveido galveno lomu.

Nākamajā dienā, 28. janvārī, plkst. 17 tiks demonstrēta filma Meistars/Mesteren par divu mākslinieku, tēva un dēla, savstarpējo attiecību spriedzi, kas tiek izspēlēta starptautiskajā mākslas vidē Kopenhāgenā. Māris Prombergs piebilst, ka šī ir lieliski izstāstīta drāma, ar kuru dāņi vēlreiz apliecina kino veidošanas māku.

Deviņos vakarā būs skatāma vēl vienas nelielas, pēdējos gados sevi spilgti pieteikušas kino valsts Beļģijas filma Mājas/Home par kādu jaunieti, kurš iznāk no nepilngadīgo pāraudzināšanas iestādes un mēģina sākt dzīvi no jauna, taču nokļūst konfliktos ar citiem. (Visas filmas tiek izrādītas oriģinālvalodā ar angļu subtitriem.)

Programmas noslēdzošajā dienā, 29. janvārī, tiks piedāvātas vēl divas filmas. Viena no tām ir Kāzas/Noces (plkst. 17) par astoņpadsmitgadīgo pakistānieti Zahiru, kura dzīvo Eiropā un nonāk pa vidu starp ģimenes paražām un rietumniecisko dzīvesveidu. Otra filma – Milzis/The Giant (plkst. 21) – par to, ko nozīmē būt atšķirīgam. 

Pēc katra seansa, pateicoties sociālajiem medijiem, būs iespēja iesaistīties diskusijā ar filmas veidotājiem. Kinoteātra vadītājs stāsta, ka virtuālās saziņas priekšrocības viņi ir izmantojuši arī iepriekš, un atceras, ka pēc dokumentālās filmas Porno un brīvība izrādīšanas sazinājušies skaipā ar vienu no tās varonēm.

Māris Prombergs vērš uzmanību uz to, ka Roterdamas kinofestivāls ļoti plaši liek lietā dažādas inovatīvas un atraktīvas lietas, piemēram, pirms seansiem parāda iecienītāko filmu vai arī izdzerto dzērienu topu festivāla laikā. Vairāk informācijas par IFFR Live programmu var lasīt interneta vietnē www.kinobize.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja