Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Eiropas dienā tiešsaistē būs skatāma Ukrainas filma Atlantīda

No 8. maija vakara īpašu kino piedāvājumu skatītājiem sarūpējuši programmas Radošā Eiropa Media Baltijas valstu biroji – ukraiņu režisora Valentīna Vasjanoviča Venēcijas kinofestivālā godalgoto spēlfilmu Atlantīda diennakts laikā varēs tiešsaistē noskatīties kinoteātra Kino Bize platformā Mājas kino

Atzīmējot Eiropas dienu, no 8. maija vakara 24 stundu garumā Latvijas iedzīvotāji varēs brīvpieejā piekļūt Ukrainas filmai Atlantīda, kas 2019. gadā saņēmusi Venēcijas festivāla konkursa Horizons godalgu un 2021. gadā no Ukrainas pieteikta ASV Kinoakadēmijas balvai Oskars. Pasākumu organizē programmas Radošā Eiropa Media biroji, lai atzīmētu Eiropas dienu un paustu atbalstu Ukrainas varonīgajai cīņai. Tiešsaistes seansi ir par brīvu, savukārt licences maksu par filmas izrādīšanas tiesībām filmas izplatītājs pārskaitīs filmas veidotājiem, kas cīnās Ukrainā.

Lai filmu noskatītos, jāpiesakās [email protected], iegūstot unikālu brīvpieejas kodu (uz seansu ir pieejamas 200 vietu). Filma tiks demonstrēta ukraiņu un angļu valodā, ar subtitriem latviešu valodā. Tā būs skatāma no 8. maija plkst. 19 līdz 9. maija pulksten 21 Kino Bize platformā Mājas kino.

Režisors Valentīna Vasjanoviča drāmas Atlantīda centrā ir Sergejs, kara veterāns ar posttraumatiskā stresa sindromu, kurš mēģina atrast savu vietu 2025. gada Austrumukrainā – karš ar Krieviju ir beidzies, bet līdzšinējā kauju teritorija pārvērtusies par dubļu un izmisuma pilnu lauku. Par cerības staru veterāna dzīvē kalpo Katja – aktīviste, kas nodarbojas ar karā kritušo atpazīšanu. 

2019. gadā iznākusī filma ar sāpīgu precizitāti iztēlojas fizisku un emocionālu realitāti, kas seko karadarbībai, – un tā, kā redzam, nav tikai fantāzijas auglis.

Informācija par filmu ir pieejama šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja