Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Foto: Jau drīz pirmizrāde LMT oriģinālseriālam Pilna pastkaste - iepazīsti galvenos varoņus

Jau pavisam drīz, oktobrī, pie skatītājiem LMT Viedtelevīzijā nonāks mini komēdijseriāls Pilna pastkaste, kas tapis pēc scenāristu Jāņa Skuteļa, Reiņa Pizika un režisores Unas Rozenbaumas idejas, informēja seriāla veidotāju filmu studijas Mistrus Media pārstāvji.

Tā četru sēriju sižeta centrā ir notikumi kāda Latvijas ciemata pasta nodaļā, seriāla veidotāji aicina iepazīt tā kolorītos varoņus!

Ādams Rieksts (Jānis Skutelis) – nupat vēl ētera personība kādā no Latvijas radiostacijām Rīgā, bet pēc tiešraides konflikta ar klausītāju no provinces bezdarbnieks. Emociju uzplūdā viņš pamet Rīgu un ar savu auto traucas, kur deguns rāda. Tam, ka viņš apstājas kādā ciematā pie jūras, nav nekāda racionāla pamatojuma, un pēc dažām stundām Ādams jau ir vietējās pasta nodaļas darbinieks. Viņa neapslāpējamā prieka un entuziasma dzirksts un spēja ļoti ātri atrast kopīgu valodu ar jebkuru un par jebko reiz padarīja viņu par radio rīta programmas vadītāju ar labākajiem reitingiem valstī. Kā viņam veiksies provinces pasta nodaļā?

Līva Pulkvede (Anta Aizupe) – grāmatkafejnīcas īpašniece. Viņas bērnība pagājusi juku laikos, tētim vienam pašam viņu audzinot un attīstot savu zemnieku saimniecību. Paralēli studijām Rīgā viņa strādājusi reklāmas aģentūrā par projektu vadītāju, un gan darba devēji, gan klienti novērtējuši Līvas aso prātu un spēju tikt cauri sveikā pat vissarežģītākajās situācijās. Taču pēc dēla piedzimšanas Līva aptvēra, ka nedara to, ko vēlas, un nolēma atgriezties dzimtajā pusē, atverot literāru kafejnīcu. Vīrs uzskata, ka Līva ir nojūgusies un visu sabojājusi, tāpēc pat necenšas satikt dēlu. Toties Līva dara to, ko pati vēlas, neuzticas ārišķībai un spožumam, meklē patiesumu un nepašauba savus lēmumus.

Anita Saulāja (Baiba Broka) ir pasta nodaļas vadītāja, perfekta visā, ko dara, perfekti izskatās un ir pārliecināta, ka viņas dzīve būs izdevusies tikai tad, kad satiks savu īsto vīrieti. Skolā Anita labi mācījās, bija teicamniece visur un visā. Kad aizbrauca uz tuvākās pilsētas universitāti mācīties baltu filoloģiju, tad gan mēdza "palaist vaļā". Merilinas Monro ietekmē Anita nokrāsoja blondus matus, vakaros sāka mācīties modernās dejas un nomainīja garderobi, jo saprata, ka galvenais dzīvē ir atrast īsto mīlestību. Atgriezusies ciematā, lai rūpētos par slimo māti, un zibens ātrumā uzkāpusi pa karjeras kāpnēm pasta nodaļā. Svarīgus jautājumus uzdod Viktora Lapčenoka attēlam – Anitai ir aizdomas, ka viņš varētu būt viņas tēvs, jo māte tik bieži to klausījās.

Uģis Pulkvedis (Imants Strads) ir zemnieku saimniecības Pulkveži saimnieks. Savu mūža mīlestību Maritu satika lauksaimniecības tehnikumā – viņi bija gan laulāts pāris, gan labākie draugi. Kad abu meitai Līvai apritēja 4 gadi, Marita saslima un ļoti strauji nomira. Taču mūža mīlestību Uģis cer atrast vēlreiz. Uģis ir cilvēks ar zelta rokām, vīrs un vārds. Par vienu no savām prioritātēm uzskata mazdēla Hugo izaudzināšanu par īstu veci, bet diez ko nevedas, jo Hugo vairāk patīk grāmatas, nevis kaplis un parunāties. Tieši sarunas ir tas, kas Uģim visgrūtāk padodas, jo viņš nezina, kā to dara. Marita bija tik sirdsgudra, ka viņam nebija daudz jārunā. Bet tagad viņam ir jāiemācās izteikt savas jūtas – ar vārdiem, nevis darbiem.

Olita Tomsone (Marija Luīze Meļķe) – praktikante, kuru māte atsūtījusi uz pasta nodaļu izpirkt grēkus vasaras praksē. Olita ir tikpat tehnoloģiski apdāvināta, cik empātiski neapdāvināta. Tomēr filma par pasta nodaļu, kuru Olita sāk filmēt, pamazām liek viņai iemīlēt visus pasta nodaļas darbiniekus.

Pēteris Brīniņš (Ģirts Krūmiņš) – pastnieks visās paaudzēs, cik vien tālu sniedzas skats. Pēteris saskata pozitīvo jebkurā notikumā, tāpēc labi satiek gan ar ciema iedzīvotājiem, gan ar viņu suņiem. Viņš nekad nav pat iedomājies, ka varētu darīt kaut ko citu. Viņa vienīgā vēlme ir palīdzēt: ja viņš labi padara to, ko no viņa sagaida, ir savu misiju izpildījis; ja cilvēki, viņu redzot, atplaukst smaidā, vispār prīmā! Vakaros Pēteris iedzer paša dzīto ābolu kandžu. Dažreiz arī no rītiem vai pa dienu. Bet nevienu tas netraucē, jo viņa reibums ir mīksts kā plīša lācis.

Renārs Dūna (Matīss Ozols) ir kurjers, dzimis, audzis rīdzinieks, Ķengaraga čalis. Savulaik bijis Latvijas U18 rokasbumbas izlases spēlētājs vārtsarga pozīcijā. No komandas atskaitīts par sportiskā režīma pārkāpumiem, viņaprāt, netaisnīgi. Situāciju iesaistītie gan atceras visai miglaini, jo izlases nometnē jaunie sportisti bija nopirkuši vienu bumbieru liķieri uz visiem. Kad sportista karjerai bija svītra pāri, Renārs sāka piegādāt pastu uz dažādām mazpilsētām, un šo nodaļu apkalpo kā pēdējo, jo viņam ļoti patīk Līva. Viņš uzskata, ka arī Līvai patīk, tikai viņa to ļoti labi slēpj. Renārs saka visu, kas ienāk prātā, bet jāteic gan, ka nekas gudrs prātā neienāk. Toties viņš vienmēr uz visiem skatās drusku no augšas – kā jau rīdzinieks.

Seriāla režisore ir Una Rozenbauma, operators – Jānis Eglītis, seriāla māksliniece – Kristīne Abika, lomās: Baiba Broka, Jānis Skutelis, Anta Aizupe, Imants Strads, Ģirts Krūmiņš, Marija Luīze Meļķe, Toms Treinis un Matīss Ozols. Filmas kostīmu māksliniece – Marta Treine, grima māksliniece – Dzintra Bijubena, asociētā producente un izpildproducente – Anete Ruperte, producenti – Inese Boka-Grūbe un Gints Grūbe, scenārija konsultants – Ivo Briedis.

Seriāls top filmu studijā Mistrus Media, kas iepriekš veidojusi daudzsēriju filmu Emīlija. Latvijas preses karaliene, spēlfilmas Janvāris, Sema ceļojumi, Maiņa, Tēvs Nakts un Melānijas hronika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja