Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ginta Zilbaloža animācijas filma Projām nominēta prestižajai Annie balvai

Latviešu režisora un animatora Ginta Gilbaloža veidotā animācijas filma Projām ir nominēta Annie balvai kategorijā Labākā mūzika. Annie Awards katru gadu pasniedz Starptautiskās animācijas filmu asociācijas Losandželosas nodaļa (ASIFA-Hollywood), godinot gada izcilākos veikumus animācijas jomā, informēja filmas pārstāvji.

Tāpat kā visu filmu, arī Projām mūziku izveidojis Gints Zilbalodis viens pats, turklāt, kā stāsta Gints, daļa no mūzikas esot tapusi pat viņa telefonā. Par Annie balvu kopā ar Projām labākās mūzikas kategorijā sacentīsies arī Ledus sirds 2 (Frozen 2), I Lost My Body, Spies in Disguise un Rotaļlietu stāsts 4 (Toy Story 4).

Animācijas filmas Projām skaņu celiņu iespējams noklausīties mūzikas straumēšanas platformā Spotify.

Filma Projām turpina arī cīņu par Oskara balvu. Iepriekš jau tika ziņots, ka Projām tika iekļauta to 32 filmu sarakstā, kas kandidēs uz nomināciju labākās pilnmetrāžas animācijas filmas kategorijā. Kopš 29. novembra Projām ir skatāma Losandželosā, ASV, kas ļaus filmai turpināt sacensību par Oskara nomināciju. Losandželosā šobrīd viesojas arī pats filmas autors Gints Zilbalodis.

Par Projām pēc filmas skatēm Losandželosā raksta arī ārvalstu kritiķi. Viens no svarīgākajiem kino industrijas izdevumiem Variety filmu savā recenzijā raksturo kā iedvesmojošu darbu, īpaši uzsverot tieši Ginta Zilbaloža paveikto ar filmas mūziku. Bet Los Angeles Times recenzijā norāda, ka Gints Zilbalodis ir talants, kura veikumiem uzmanība būs jāpievērš arī nākotnē.

Filmu Projām vēl var redzēt Latvijas kinoteātros, bet no 18. decembra tā būs pieejama nomai arī Shortcut platformā. Turklāt Shortcut lietotājiem būs iespēja noskatīties ne tikai Projām, bet arī Ginta Zilbaloža veidotās īsfilmas, tostarp 2012. gadā tapušo Aqua. Tieši šīs īsfilmas pilnmetrāžas versijas izveidi Gints ir izvēlējies kā savu nākamo projektu, un darbs pie filmas jau ir sācies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja