Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Karlovi Varu festivālā Latviju pārstāvēs Signes Baumanes filma un divi filmu projekti

Piektdien, 1. jūlijā, sākas viens no Eiropas senākajiem A-klases kinofestivāliem – Karlovi Varu starptautiskais kinofestivāls –, Latviju tajā pārstāv Signes Baumanes filma festivāla programmā un divi topošu filmu projekti kinoindustrijas sadaļā.

Karlovi Varu festivāls ir viens no svarīgākajiem kinodzīves pasākumiem Centrālajā un Austrumeiropā, tas A klases statusu ieguvis jau 1956. gadā. Karlovi Varu programmai katru gadu tiek atlasītas apmēram 200 filmas no visas pasaules, skatītāji iegādājas vairāk nekā 140 000 kinobiļešu, bet industrijas sadaļu katru gadu apmeklē apmēram 1300 ietekmīgi kinoprofesionāļi.

Karlovi Varu festivāla programmā Horizons, kurai tiek atlasītas „ievērojamākās laikmetīgās filmas”, šogad iekļauta režisores un mākslinieces Signes Baumanes jaunā un jau festivālos ievērotā pilnmetrāžas animācijas filma Mans laulību projekts. Šī animācijas filma pieaugušajiem uzdod mūžīgo jautājumu – kas ir mīlestība, kā to atrast un saglabāt? Filma vēsta par jaunas sievietes Zelmas mīlestības meklējumiem, kuros iesaistās mītiskas Sirēnas – tās viņu māca tiekties pēc ideālas laulības, tomēr priekšstati neglābjami sabrūk, kad Bioloģija ar saviem hormonu un neironu signāliem iespaido sievietes uzvedību un emocijas, satricinot laulību pamatus. Filma Mans laulību projekts ir Latvijas, ASV un Luksemburgas kopražojums, veidota ar Nacionālā Kino centra finansiālu atbalstu, pirmizrāde Latvijā gaidāma šāgada nogalē.

Karlovi Varu festivāla industrijas sadaļā Works in Development deviņu projektu atlasē iekļauta režisora Armanda Zača topošā debijas spēlfilma Visi mani draugi drīz būs miruši, filmas producente ir Alise Ģelze, kura vada filmu studiju White Picture un iepriekš producējusi Jāņa Norda, Renāra Vimbas un Jura Kursieša spēlfilmas. Armanda Zača topošā filma stāsta par draugu grupu no tā sauktās "milleniāļu paaudzes" – viņiem nav viegli kļūt pieaugušiem, bērna piedzimšana un citi dabiski dzīves notikumi šķiet pamatīgs izaicinājums, kas maina visu līdzšinējo kārtību. Filmas projekta attīstīšanu finansējis Nacionālais Kino centrs, filmas ražošanai jāsākas 2023. gadā.

Karlovi Varu festivāls šogad, karadarbības laikā, devis patvērumu Odesas starptautiskā kinofestivāla (OIFF) industrijas sadaļai Works in Progress, kam atlasīti astoņi gandrīz pabeigtu filmu projekti, veidoti sadarbībā ar Ukrainas kinematogrāfistiem. Šajā atlasē iekļauta arī Latvijas studijas VFS Films kopražojuma dokumentālā filma Company of Steel (Latvijas puses producents – Uldis Cekulis), stāsts par trim ukraiņu karavīriem – viņi karojuši Ukrainas austrumos jau kopš 2014. gada, un tagad viņiem atkal jāatgriežas frontē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja