Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Kino Bize Fellīni februāris turpinās ar filmu Džuljeta un rēgi

Turpinot dokumentālās filmas Fellinopole (2020) aizsākto diskusiju par Federiko Fellīni radošo dzīvi, kinoteātrī Kino Bize no 18. līdz 20. februārim tiks izrādīta režisora filma Džuljeta un rēgi (Giulietta degli spiriti), kas savulaik apbalvota ar Zelta globusa balvu kategorijā Labākā ārzemju filma (1966). 19. februāra seansā ar savu filmas redzējumu iepazīstinās režisors Pēteris Krilovs.

Klaunāde, karnevāls, fantasmagoriski atmiņu tēli un ainas, kādas iespējamas tikai kino maģiskajā realitātē. Fellīni februāris ir leģendārā itāļu režisora Federiko Fellīni unikālās daiļrades svinības Kino Bize. 

Programmā Klasikas kino vakari kinoteātrī Kino Bize būs skatāma itāļu kinorežisora Federiko Fellīni pirmā krāsu filma Džuljeta un rēgi, kurā meistars jaunajam režijas instrumentam ir piedēvējis gluži vai mistisku spēku. Sadarbojoties ar sava laika meistariem, režisors radījis krāsās, faktūrās un skaņās bagātu un polifonu spēles telpu, kurā sajaucas mistika, psihoanalīze un arīdzan paša autora dzīve. Kinodarbs ir spilgts piemērs viņa radošajam tandēmam ar dzīvesbiedri Džuljetu Mazīnu, kura filmā atveido galveno varoni.

Federiko Fellīni filma stāsta par Džuljetu – apburošu pusmūža sievieti, kura dzīvo šķietami idillisku dzīvi. Viņas dzimšanas dienas svinību laikā sanākušie ciemiņi nododas spiritisma seansam, kas atstāj negaidītu iespaidu uz mājas saimnieci. Neilgi pēc tam, kad Džuljetu sāk vajāt dažādas vīzijas, viņa uzzina par sava vīra Džordžio neuzticību. Realitāte, kuru arvien biežāk caurstrāvo atmiņas, sapņi un iedomas, kļūst arvien nestabilāka.

Sestdien, 19. februāra, īpašā kinoseansā ievadvārdus par filmu sniegs kino un teātra režisors Pēteris Krilovs.

Filma oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu un angļu valodā tiks demonstrēta trīs seansos kinoteātrī Kino Bize no 18. līdz 20. februārim.

Vairāk: ej.uz/fellini-februaris

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja