Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Kinofestivāls Artdocfest/Riga sāk biļešu tirdzniecību

Sākot ar 16. decembri, ikvienam skatītājam ir iespēja iegādāties biļetes uz pirmajiem izsludinātajiem Starptautiskā dokumentālā kinofestivāla Artdocfest/Riga filmu seansiem. No 2. līdz 9. martam 2023. festivāla konkursa programmās Baltic Focus un Artdocfest Open būs iespēja noskatīties vairāk nekā 30 dokumentālās filmas. Paralēli konkursa filmām tiks izrādītas vairākas ārpuskonkursa filmas, kā arī būs iespēja iepazīties ar programmu ArtDoc & ProArt.

Pašlaik iespējams iegādāties biļetes uz pirmajām festivāla izsludinātajām filmām, kas piedāvā dažādus stāstus, cilvēku un laikmeta portretējumus – Hannas Polakas filmu Sindžaras eņģeļi, Aļonas van der Horstas filmu Pagriez savu ķermeni pret sauli, Marusjas Siroječkovskas filmu Kā izglābt mirušu draugu un Ruslana Fedotova filmu Prom. Šie kinodarbi jau piedzīvojuši vairākas starptautiskas pirmizrādes, kā arī ieguvuši vairākas balvas un nominācijas starptautiskos kinofestivālos. Visas festivālā izrādītās filmas ir Latvijas pirmizrādes.

Festivāla filmu seansi notiks tradicionālajās festivāla mājās – kinoteātrī Splendid Palace, kā arī mākslas centrā Zuzeum. Sīkāka informācija par biļešu iegādi un senasiem pieejama Artdocfest/Riga Facebook un Instagram lapās, kā arī festivāla mājaslapā https://artdocfest.com/lv/.

Savukārt līdz 2023. gada 15. janvārim norisinās filmu pieteikšana un atlase festivāla konkursiem divās programmās – Baltic Focus un Artdocfest Open. Starptautiskais dokumentālā kinofestivāls Artdocfest/Riga 2023. gadā īpašu uzmanību pievērsīs filmām par Ukrainu un kara tematiku. Sīkāka informācija par filmu pieteikšanu pieejama šeit

Starptautiskā dokumentālā kinofestivāla Artdocfest/Riga norisi atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un vairāki starptautiski fondi. Festivāla sadarbības partneri ir ASV televīzijas kanāls Current Time TV, Vācijas televīzijas kanāls Deutsche Welle un kinoteātris Splendid Palace, kā arī mākslas centrs Zuzeum.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja