Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Lailas Pakalniņas filmas demonstrēs Tallinā

5. novembra vakarā Tallinas kinoteātrī Artis vienā seansā tiks demonstrētas Lailas Pakalniņas dokumentālās īsfilmas Prāmis (1994) un Čau, Rasma! (2015), tādējādi iesildot publiku pirms režisores jaunās spēlfilmas Ausma pasaules pirmizrādes Tallinas kinofestivāla Black Nights konkursa programmā 18. novembrī, informēja Nacionālā kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Dokumentālā filma Čau, Rasma! ir Latvijas kopražojums ar Igauniju un balstīta uz vēsturisku faktu, ka Otrā pasaules kara beigās pie Igaunijas salām uzskrēja mīnai un nogrima Latvijas tvaikonis Rasma, kura kravā it kā bijis Rīgas šūšanas fabrikas aprīkojums, Husqvarna velosipēdi, graudi un milti. Filma uzņemta Mohni salā un piekrastes ciematos Turbunēme, Vīnistu un Parsipea; autori meklē ne tikai divriteņus un šujmašīnas, kas nākuši no tvaikoņa Rasma, bet arī atmiņas un stāstus. 

Pakalniņas filmu demonstrēšanu kinoteātrī Artis organizējis Lailas Pakalniņas līdzproducents un vairāku filmu operators, igaunis Arko Okks; viņš arī ierosinājis seansa ievadā demonstrēt režisores klasisko filmu Prāmis, kas 1996. gadā saņēma FIPRESCI balvu Kannu starptautiskajā kinofestivālā. Abu filmu kopīgais seanss kinoteātra repertuārā iekļauts no 6. novembra.

Pēc seansa notiks pieņemšana Latvijas vēstniecībā, uz kuru aicināti ne tikai filmu autori un Igaunijas kinoaprindas, bet arī filmas Čau, Rasma! varoņi – Igaunijas piekrastes ciemu iedzīvotāji.

Šajās dienās kinoteātra Artis repertuārā tiek demonstrēta vēl viena Latvijas filma – animācijas seansā Raganu stāsti monstru mēnesī blakus trim citām īsfilmām iekļauta Nila Skapāna Raganas poga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja