Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Lailas Pakalniņas īsfilmu izrādīs Kolumbijā

Lailas Pakalniņas dokumentālā _Īsfilma par dzīvi _iekļauta Kolumbijas galvaspilsētā notiekošā Bogotas īsfilmu festivāla konkursa programmā, informēja Nacionālā Kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Īsfilma par dzīvi ir divas minūtes gara "nulles budžeta" filmiņa, kuras tapšanā piedalījies operators Uldis Jancis un skaņu režisors Anrijs Krenbergs. Tajā iemūžināts Nīcas futbola komandas pārdzīvojums pēcspēles soda sitienu laikā. Īsfilma par dzīvi kopš pirmizrādes Oberhauzenes īsfilmu festivālā 2014. gadā izrādīta ļoti daudzos festivālos pasaulē (Itālijā, Igaunijā, Irānā, Korejā, Vācijā, Lietuvā, Anglijā, Beļģijā un citur), taču režisore īpaši lepojas ar filmas dalību starptautiskajā futbola filmu festivālā Cinefoot Brazīlijā. 

Īsfilma par dzīvi pie skatītājiem pasaulē bieži ceļo arī kā Oberhauzenes īsfilmu festivāla kolekcijas sastāvdaļa, bet filmas izrādīšanas licenci iegādājusies Vācijas televīzijas kompānija ZDF. Pagājušajā nedēļā filma tika izrādīta Ščecinas Eiropas filmu festivālā, bet novembrī to rādīs īsfilmu festivālā Nīderlandē. 

Bogotas īsfilmu festivāls, kas nupat oficiāli paziņoja savu programmu, sāksies 9. decembrī, bet noslēgsies 15. decembrī, kad daudzviet pasaulē atzīmē Svētās Lūcijas dienu. Festivāla galvenā balva ir Svētās Lūcijas statuete.

Savukārt Latvijā pamazām tuvojas Lailas Pakalniņas piektās pilnmetrāžas spēlfilmas Ausma pirmizrāde – no 24. novembra melnbaltā "ironiskā traģēdija", kā to nosaukusi pati režisore, būs skatāma kinoteātru repertuārā, bet Latvijas valsts svētkos, 18. novembrī, Ausma piedzīvos pasaules pirmizrādi Tallinā, A klases festivāla Black Nights konkursa programmā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja