Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Latvijas aktrise Elīna Vaska kļūst par Eiropas uzlecošo zvaigzni

Nākamā gada februārī Berlīnes starptautiskajā kinofestivālā jau 20. reizi notiks pasākumu komplekss European Shooting Stars/Eiropas uzlecošās zvaigznes, kuras laikā pasaules kinoindustrijas uzmanība tiek pievērsta desmit jauniem un daudzsološiem aktieriem.

Šodien, 15. decembrī, paziņots, ka 2017. gada European Shooting Stars izlasē iekļauta arī Nacionālā Kino centra (NKC) izvirzītā Latvijas aktrise Elīna Vaska, pavēstīja NKC pārstāve Kristīne Matīsa.

Programma European Shooting Stars ir sīvā konkurencē izcīnīta lieliska iespēja jauniem un talantīgiem aktieriem, kuri nospēlējuši spilgtas kinolomas (visbiežāk debijas) jau atzītās filmās. Elīnai Vaskai tā ir Raja režisora Renāra Vimbas darbā Es esmu šeit (2016), kas aizejošā gada februārī Berlinālē saņēma Kristāla lāci.

Iekļūstot European Shooting Stars izlasē, jaunie aktieri nonāk kino industrijas, publikas un mediju uzmanības lokā – Berlīnes starptautiskā kinofestivāla pirmajā nedēļas nogalē, četru dienu laikā no 10. līdz 13. februārim, notiek dažādas tikšanās, meistarklases, fotosesijas un intervijas.

Noslēgums ir svinīga ceremonija, kurā katrs no desmit aktieriem saņem balvu European Shooting Star.

Jaunajiem aktieriem šī ir nozīmīga, pašā karjeras sākumā piešķirta publicitātes iespēja, kas ļauj iekļūt pirmajās rindās starp tiem, kurus, iespējams, vēlāk izvēlēsies darbam starptautiskos projektos, jo programmā aktīvi piedalās arī starptautiskais aktieru atlases režisoru tīkls ICDN.

Žūrijas formulējums, izvēloties iekļaut izlases desmitniekā Elīnu Vasku, ir: "Viņa ir tikko debitējusi, un kas tā par debiju! Varētu salīdzināt ar dažiem klasiskiem priekšgājējiem, taču mēs to nedarīsim. Elīnas sniegums ir viņas pašas darbs, smalks, vērojošs un ar emocionālu kvēli. Tas ir vārdos neizteiktā spēks ļoti tīrā formā."

Vairāk par European Shooting Stars un visiem atlasītajiem dalībniekiem lasiet šeit:

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja