Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

LMT Viedtelevīzijā var noskatīties Jura Poškus filmu Saule spīd 24 stundas

LMT Viedtelevīzijā no jūnija skatāma filma Saule spīd 24 stundas, informēja televīzijas pārstāvji.

Filma, kas "valdzina un tur". “Vairākas dienas pēc filmas noskatīšanās tā turpināja man smaidīt no iekšpuses.” Tās ir vien pāris kritiķu atsauksmes par šopavasar pirmizrādi piedzīvojušo Jura Poškus spēlfilmu Saule spīd 24 stundas, ko atzinīgi novērtējuši arī skatītāji. 

"Mārtiņš paša spēkiem sasniedzis "latviešu sapni" – viņam šķietami ir viss, kas laimīgai dzīvei nepieciešams – statuss sabiedrībā, augsts labklājības līmenis, taču svinot savu 40 gadu jubileju, viņam rodas jautājums - vai tas tiešām ir viss? Ko tālāk? Viņš nolemj pārdot savu biznesu un sākt “dzīvot”, taču kad Mārtiņa skaistā draudzene uzstāda ultimātu, dodot Mārtiņam nedēļu laika beidzot precēties, vai šķirties, viņā rodas mirklīga doma – sākt dzīvi no jauna. Viņš veiksmīgi pārdod savu biznesu un pierunā draugus doties kopīgā avantūrā — ceļojumā uz Ziemeļpolu. Attapies lidostā viens, viņš ir izvēles priekšā: atgriezties ikdienā vai mesties piedzīvojumā… ," filmu piesaka tās veidotāji.

Spēlfilmu Saule spīd 24 stundas režisors Juris Poškus veidojis četrus gadus, daļa no tās ar starptautiskas filmēšanas komandas palīdzību uzņemta Ziemeļpolā – Jakutijā, ko par savu galamērķi filmā izvēlas aktiera Andra Keiša attēlotais varonis Mārtiņš. Pats režisors filmu dēvē par piedzīvojumu komēdiju, lielā mērā iedvesmu viņš smēlies ceļotāja Harija Sila dienasgrāmatā par ceļojumu uz Ziemeļpolu.

"Režisoram ir izdevies parādīt banālo bez karikatūrām, un ceru, ka jums izdosies to ieraudzīt," portālā KinoRaksti.lv raksta kritiķis RVarde. Līdzīgi spriež arī kinokritiķe Kristīne Matīsa: "Jau visa šī spožo tēlu, tekstu un attiecību plejāde ir pietiekams iemesls, lai brīnišķīgi pavadītu laiku Jura Poškus jaunajā filmā, tomēr tur ir vēl kaut kas. Un tas ir tas, kāpēc šo filmu nevar klasificēt kā vienkāršu komēdiju," viņa raksta laikrakstā Diena, īpaši akcentējot aktieru sniegumu.

Lomās labi zināmi latviešu aktieri - Andris Keišs, Kristīne Krūze-Hermane, Intars Rešetins, Baiba Broka, Jūlija Volkova un citi, kā arī starptautiski pazīstami norvēģu aktieri – Jepe Beks Laursens (norvēģu sci-fi seriāls Beforeigners, Holivudas fantāzijas trilleris Ansītis un Grietiņa: Raganu mednieki, seriāls Last Kingdom) un Trods Halbo (Beforeigners, norvēģu krimināldrāma Viesnīca Cēzars). Filma tapusi studijā FA Films, producente Madara Melberga.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja