Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Meklē meitenes galvenajām lomām Lindas Oltes spēlfilmā Māsas

Režisore Linda Olte meklē galvenās varones savai topošajai debijas spēlfilmai Māsas. Uz aktieru atlasi šā gada novembrī tiek aicinātas meitenes vecumā no 8 līdz 14 gadiem, kuras vēlas pretendēt uz galvenajām lomām, informēja Nacionālā Kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Filma Māsas iecerēta kā sociāla drāma par bērnunamā uzaugušām māsām Anastasiju (13) un Diānu (9). Bērnu nama direktore meitenēm paziņo, ka viņas vēlas adoptēt kāda amerikāņu ģimene. Diāna jūtas kā izredzētā un nevar sagaidīt šo brīdi, bet Anastasijai nekādi adoptētāji nav vajadzīgi – viņa grib palikt Latvijā un veidot jaunu dzīvi kopā ar savu īsto mammu. Tomēr viss nav tik vienkārši – iznākot no cietuma, bērnu mamma par meitām neliekas ne zinis, un Anastasijai savos trīspadsmit gados ir jāpieņem lēmums: braukt uz svešo Ameriku vai palikt savā pazīstamajā vidē bez ģimenes.

Meitenes vecumā no 12 līdz 14 gadiem aicina pieteikties Anastasijas lomai. Anastasija ir atlētiska, dumpinieciska meitene, kurai patīk asas izjūtas, viņa nebaidās paust savu viedokli ikvienā situācijā. Priekšroka tiks dota pretendentēm, kuras nebaidās no suņiem un prot braukt ar skrituļdēli vai ir gatavas iemācīties to darīt; vajadzīgas arī pamatzināšanas angļu valodā.

Savukārt meitenes vecumā no 8 līdz 11 gadiem tiks gaidītas uz Diānas lomas provēm. Diānu režisore Linda Olte raksturo kā kalsnas miesas būves meiteni, kura pēc dabas ir mierīga un sapņotāja, taču dažkārt spēj kļūt ļoti emocionāla un sacelt vētru ūdens glāzē.

Filmas aktieru atlasi organizē Deep Sea Studios. Pieteikumā jāiekļauj vārds, vecums, 2-3 nesen uzņemtas fotogrāfijas, īss video, kurā meitene pastāsta par sevi (līdz 2 min, uzņemts ar telefonu), arī vecāku kontaktinformācija. Iepriekšēja pieredze aktiermākslā nav nepieciešama.

Pieteikumus gaida līdz 7. novembrim uz e-pastu [email protected]. 

Filmas Māsas režisore un scenārija autore ir Linda Olte, operators Aleksandrs Grebņevs, māksliniece Laura Dišlere, producenti Una Celma un Matīss Kaža. Filmas projekts tiek attīstīts ar Nacionālā Kino centra atbalstu.

Top komentāri

Tai režisorei
T
Oltei gadījumā nav tāda pati orientācija kā Rietumai un Matīsai? Ja tā, tad atļaujiet izteikt lūgumu. Mīļie vecāki! Pasargājiet savas meitas no tāda projekta!
Viss, kas
V
notiek ar (lesbas vadītā?) Nac. kino centra atbalstu, ir stipri apšaubāms?
VVZ
V
Šādi pasākumi ir stipri jāpieskata- lai nesanāk, ka bērni iekrīt pedofilu lamatās!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja