Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

NKC izsludina balvu Latvijas filmu skatītājiem

Līdz ar režisora Aika Karapetjana filmas Sema ceļojumi nonākšanu kinoteātru repertuārā sākas Latvijas filmu pirmizrāžu sezona – Rudens maratons –, un Nacionālais Kino centrs aicina skatītājus uz kinoteātriem, lai novērtētu Latvijas filmu nozares profesionāļu darba daudzveidīgos rezultātus. Noskatoties piecas Latvijas filmas un sakrājot kinobiļetes, balvā varēs saņemt vērtīgu kinogrāmatu.

No septembra līdz decembrim Latvijas kinoteātros gaidāmas aptuveni 20 jaunas filmas, šis pirmizrāžu vilnis jau nodēvēts par Latvijas filmu Rudens maratonu. Kinoskatīšanās maratona ietvaros Nacionālais Kino centrs izsludina balvas aktīvākajiem kinoteātru apmeklētājiem – noskatoties piecas filmas un iesūtot kinobiļetes, balvā saņemsiet grāmatu Kinomāksla. Ievads, ko sarakstījis amerikāņu kinoteorētiķis, "populārās kinozinātnes" meistars Deivids Bordvels ar kolēģi un dzīvesbiedri Kristīnu Tompsoni (latviski tulkota un izdota ar NKC un MEDIA Latvijas biroja iniciatīvu, 600 lpp.).

Lai saņemtu balvu, laikā no 8. septembra līdz 31. decembrim jānoskatās kinoteātros piecas jaunas Latvijas filmas un katra seansa biļete jāsaglabā, jānofotografē vai tml. Kad sakrātas piecas biļetes, tās jānosūta uz e-pasta adresi [email protected] vai pa pastu uz adresi Peitavas ielā 10, Rīga, LV-1050, ar norādi Rudens maratons (katra biļete var tikt iesūtīta tikai vienu reizi). Sūtījumā jānorāda kinoskatītāja vārds, uzvārds, kontakttālrunis un e-pasta adrese; balvas varēs saņemt Nacionālajā Kino centrā vai vienoties par grāmatas nosūtīšanu adresātam.

Informācija par visām šogad gaidāmajām Latvijas filmām un arī par balvas saņemšanu atrodama NKC mājaslapas sadaļā Rudens maratons 2022. 

Grāmata Kinomāksla. Ievads / Film Art: An Introduction ir pasaulē pazīstamākā "kinomākslas ābece" – vienas grāmatas 600 lappusēs apkopots viss nepieciešamākais, kas jāzina kinoskatītājiem un kinomākslas interesentiem kā pamats kino izpratnes un kinoizglītības veicināšanā. Grāmata Kinomāksla. Ievads piedāvā respektējamas zināšanas par kino un praktiskus padomus filmu analīzē, palīdz lasītājiem kļūt par informētiem klasisko un mūsdienu filmu skatītājiem, ielūkojoties sarežģītajā filmu tapšanas procesā un skaidrojot svarīgākos filmu veidošanas un kino vēstures jēdzienus.

Grāmatas autors, amerikāņu kinozinātnieks un kinovēsturnieks Deivids Bordvels (David Bordwell, 1947) savu dzīvi veltījis kinoskatītāju, kinoveidotāju un kinoteorētiķu izglītošanai. Kinozinātņu doktora grādu viņš ieguvis 1974. gadā un jau vairāk nekā 40 gadus raksta grāmatas par dažādām kino teorijas un vēstures tēmām, bet savas mājaslapas blogā regulāri apraksta un analizē aktuālās kinodzīves parādības. Grāmatai Kinomāksla. Ievads klajā nākuši jau 11 papildināti izdevumi, latviski tulkots jaunākais no tiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja