Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

No marta kinoteātros izrādīs Alises Zariņas debijas pilnmetrāžas filmu Blakus

Latvijas kinoteātros no 1. marta sāks izrādīt režisores Alises Zariņas debijas pilnmetrāžas filmu Blakus, informēja filmas pārstāvji.

Filmas režisore Alise Zariņa līdz šim vairāk pazīstama kā publiciste un kritiķe, taču īsfilmas, dokumentālo kino, mūzikas video, kā arī reklāmas video kā režisore un scenāriju autore veidojusi jau kopš 2012. gada. 2016. gadā radās ideja kopā ar operatoru Jāni Andrejevu un producenti Alisi Roguli uzsākt darbu pie pašmāju road movie.

Filmas galvenie varoņi - Luīze un Kaspars nejauši satiekas braucienā uz Jāņiem. Viņa bēg no kaitinošiem kaimiņiem un vispārējas bezjēdzības sajūtas, viņš — no brūkošas laulības. Abi ir jauni, talantīgi un apjukuši, abi sapņo kļūt par māksliniekiem, un abi nezina, ko iesākt ar savu dzīvi. Varbūt tāpēc viņu kopīgais izbrauciens pārvēršas par savādu, brīžiem komisku un brīžiem sarežģītu ceļojumu cauri attiecībām trīs gadu garumā.

Blakus ir attiecību stāsts, taču to nevar ielikt ne romantiskas komēdijas, ne melodrāmas rāmī. Tas ir mūsdienīgs vēstījums par ceļu uz savu iekšējo brīvību. Tās varoņi, meklējot sevi, apšauba vispārpieņemtās vērtības un galu galā – arī paši sevi. Šo kino veidojuši gados jauni cilvēki, un viņi runā par savu laiku, savu paaudzi un savām sajūtām. Filmā skan grupu Čipsis un Dullais, Singapūras Satīns, The Bad Tones un daudzu citu jauno mākslinieku mūzika, kas piestāv atšķirīgam, spilgtam kino, kur mati plīvo vējā un cilvēki saka, ko patiesībā domā.

Galvenajās lomās: Anta Aizupe un Āris Matesovičs, pērējās lomās: Uldis Sniķers, Jānis Sniķers, Gatis Maliks, Ivars Krasts, Ģirts Jakovļevs, Vizma Kalme, Aiva Birbele, Jana Herbsta, Marta Grigale, Armands Ikalis, Henrijs Arājs, Gerda Embure, Amēlija Āboltiņa un suns Bonija. Scenārija autores: Alise Zariņa un Marta Elīna Martinsone. Operators:Jānis Andrejevs. Filmas māksliniece: Dace Sloka. Kostīmu māksliniece:Jūlija Volkinšteine. Filmas montāžas režisore: Jūlija Vinten. Skaņu režisors: Kārlis Butins un Pēteris Pāss. Producentes: Alise Rogule un Helēna Zakare.

Top komentāri

Nekas Šistas
N
Izskatās ļoti vidēja...hipsteri, kas ir konformistu kustība, kurai var līdzināties tikai Ziemeļkorejas vasts noteiktu vīriešu matu griezumu trends, un samākslotas pārtikušu jauniešu problēmas, kas var garlaikot pat lauku ciema mušas. Karoče s....s
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja