Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pirmizrādi piedzīvos Andreja Ēķa dokumentālā filma Čornobiļa 2022

Kanālā TV3 11. februārī sāks demonstrēt četru epizožu dokumentālo filmu Čornobiļa 2022, kas ir viens no skatītākajiem Go3 oriģinālseriāliem visā Baltijā. Caur neredzētiem kadriem, intervijām un arhīvu materiāliem tiek atklāts, cik nopietni 2022. gada pavasarī bija kodolkatastrofas draudi.

Filmu producējis Andrejs Ēķis sadarbībā ar Ukrainas kompāniju UM Group un pazīstamo ukraiņu producentu Vitaliju Dokalenko.

2022. gada 23. februārī Čornobiļas atomelektrostacijas (AES) darbinieki ieradās uz ierasto 15 stundu maiņu, taču īsi pirms rītausmas pie vārtiem parādījās Krievijas militārie spēki. AES darbinieki varēja atgriezties mājās pie ģimenēm tikai pēc 36 dienām, kuru laikā piedzīvotais joprojām ir noslēpumos un dažādās interpretācijās tīts. Vai tiešām Eiropa bija soli attālumā no jaunas kodolkatastrofas?

Notikumi, kas norisinājās AES, tiks atklāti caur trijiem skatpunktiem. Pirmais ir ekstrēmā sporta veida slackline praktizētāju redzētais. Viņi kara sākumā atradās Čornobiļas lieguma zonā un patvērumu meklēja AES. Par redzēto un piedzīvoto filmā dalīsies arī stacijas personāls, savukārt kodoleksperti analizēs situācijas bīstamību un iespējamos scenārijus. Četru sēriju dokumentālais seriāls ir interviju, arhīvu un dramatiskas rekonstrukcijas kombinācija ar piekļuvi unikāliem Čornobiļas novērošanas kameru materiāliem.

Dokumentālā seriāla producentrs ir Andrejs Ēķis, bet kā izpildproducents un režisors darbojas ukrainis Vitalijs Dokalenko, kurš karjeras laikā producējis vairāk nekā 30 dokumentālās filmas. Filmā iesaistītos izjautā un informāciju ievāc žurnālists Dmytro Tuzovs.

Dokumentālo filmu Čornobiļa 2022 kanālā TV3 varēs redzēt svētdienās plkst. 18.50 un Go3 televīzijā jebkurā laikā. Pēc dokumentālajā seriālā redzamo notikumu motīviem tika radīts arī mākslas seriāls, kurš pie TV3 skatītājiem nonāks 7. martā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja