Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Režisors Mārcis Lācis sāk filmēt vampīrkomēdiju Mūžības skartie

Lucavsalā uzsākta režisora Mārča Lāča vampīrkomēdijas Mūžības skartie uzņemšana. Filma atbalstīta VKKF mazbudžeta spēlfilmu mērķprogrammā un stāsta par dzīves nogurdinātu vienpati Resno, kurš dzīvo nelielā treilerī, audzē vēderu un krāj kriptovalūtas. Taču viss mainās, kad pie Resnā ierodas vampīri Egons un Karloss, kuri viņu vēlas iesaukt savā "mūžības skarto" pasaulē. Galvenās lomas filmā atveido aktieri Andris Keišs, Ivars Krasts un Edgars Samītis, informēja studija Trickster Pictures.

Absurda komēdijas un vienlaikus šausmu filmas Mūžības skartie sižets risinās kādā Latvijas mazpilsētā, kur notiek vampīru komūnas saiets vecā siena šķūnī. Uz sanāksmi ieradies arī vampīru duo Egons (Ivars Krasts) un Karloss (Edgars Samītis), kuri tur klausās lekcijas, piedalās asiņu degustācijās un saņem nopietnu uzdevumu – komūnu papildināt ar jauniesaukto.

Egons ar Karlosu par savu upuri izlozē pusmūža datorgīku Resno (Andris Keišs), kurš dzīvo treilerī, klausās podkāstus par nemirstību un seko līdzi izmaiņām kriptovalūtu tirgos. Vienpatis Resnais vēl nav gatavs saskarties ar īstu nemirstību un kļūt par vampīru, tāpēc Egonam ar Karlosu nāksies nopietni papūlēties, lai viņu iesauktu mūžības skarto komūnā, savukārt Resnajam turēšanās pretī savdabīgajam vampīru pārim izrādīsies nopietnākais izaicinājums viņa mūžā.

Studijā Trickster Pictures topošā filma iecerēta kā šausmu komēdija ar sociālās satīras elementiem. Režisoram Mārcim Lācim raksturīgajā stilistikā filma caur stāstu par vampīriem reflektēs par mūsdienu cilvēka tiekšanos pēc nemirstības un dzīves paildzināšanas, pašam neapjaušot, ko tas īsti nozīmē. Vampīrkomēdijas Mūžības skartie pirmizrāde plānota 2024. gada rudenī.

"Nemirstības tēmas un viss ap tām vienlaikus šķiet tikpat aizraujošs, cik muļķīgs un absurds. Kā pati dzīve. Un tāds būs šis kino," paskaidro režisors Mārcis Lācis.

"Filmā ir brīnišķīgs aktieru ansamblis, Latvijas kino neierasta vizuālā estētika un asprātīgs humors, kuru novērtēs arī tie skatītāji, kuriem vampīru filmas un šausmenes nav tie tuvākie žanri. Tā būs huligāniska ārthausa komēdija, kurā pazīstami vampīru sižetu elementi sasaucas ar mūsdienu sabiedrības iezīmēm," papildina filmas producents Matīss Kaža.

Treilerī dzīvojošā dīkdieņa Resnā lomu atveidos Jaunā Rīgas teātra zvaigzne Andris Keišs, savukārt vampīru Egona un Karlosa lomās iejutīsies Ivars Krasts un Edgars Samītis. Citus tēlus filmā atveidos aktieri Inese Pudža, Armands Berģis un Artis Drozdovs; kinoekrāna debiju piedzīvos režisores Lindas Oltes dēls Miķelis Olte, kura loma pagaidām tiek turēta noslēpumā.

Filmas galvenajā radošajā komandā ir režisors un scenārija autors Mārcis Lācis, operators Mārcis Ābele, komponists Toms Auniņš, mākslinieks Aivars Žukovskis, kostīmu māksliniece Elīna Pērkone, grima māksliniece Santa Sandule, producenti Matīss Kaža un Dace Siatkovska.

Režisors Mārcis Lācis skatītājiem pazīstams ar izrādēm Latvijas teātros un debijas pilnmetrāžas filmu Revolūcija, kas 2022. gadā tika nominēta Lielajam Kristapam kā labākā debijas filma.

Nesen dibinātajā studijā Trickster Pictures jau tapušas starptautiski atzītas filmas Neona pavasaris (2022) un Māsas (2022), šobrīd studijā uzsākts darbs pie Venēcijas kinofestivālā godalgotā režisora Laurīna Bareišas filmas Sausi slīkstot, attīstīšanas stadijā ir režisores Lindas Oltes otrā spēlfilma Bērns. Tāpat studijā top vairākas citas spēlfilmas, animācijas un dokumentālās filmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja