Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgā izrādīs franču režisora Sigfrīda Deberbanta filmu Rīga (Dublis 1)

Kinoteātrī Splendid Palace šodien plkst.19 notiks franču režisora Sigfrīda Deberbanta filmas Rīga (Dublis 1) Latvijas pirmizrāde, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Kristīne Ķikute-Krievkalne.

Filma tapusi trīs gadus, un tā ir veltīta pilsētas īpašajam šarmam un cilvēkiem, neaizmirstot par sievietēm, jo režisors uzskata, ka arī Rīgai piemīt sievietei raksturīgais vitālais un enerģiju ģenerējošais tēls, stāstīja Ķikute-Krievkalne.

Kinolente stāsta par četrām sievietēm - aktrisi Elitu un viņas meitu, mākslas studenti Elīnu, gidi Ivetu un baletdejotāju Paulīnu, kuras visas ir iemīlējušās un filmas gaitā piedzīvo emocionālus satricinājumus.

Režisors dzimis Francijā 1973.gadā, apguvis čellu, perkusijas un klavieres. Viņa pirmā pilnmetrāžas filma Louise (Take 2) (1998) tika demonstrēta Kannu kinofestivāla Un Certain Regard programmā, un Sansa (2004) tika skatīta Ceturtās nakts reitings programmā, kā arī šī paša gada rudenī filma tika rādīta Latvijas kino festivālā Arsenāls.

Tāpat viņa filma Kinogamma (2008) divās daļās bija Stambulas kinofestivāla viesis 2009.gadā. Savukārt Rīga (dublis 1) savu pasaules pirmizrādi piedzīvoja 2017.gada Black nights festivālā Tallinā.

Vienlaicīgi ar filmas pirmizrādi Latvijā tiks izdots arī filmas skaņu celiņš vinila formātā, kurā apkopoti dzīvo improvizāciju ieraksti vairākos koncertos Kaņepes kultūras centrā kopā ar pašmāju mūziķiem - bundzinieku Arti Orubu, kontrabasistu Edvīnu Ozolu un džeza saksofonistu Tomu Rudzinski. Tāpat platē ierakstīta elektroniskās mūzikas daļa, ko režisors radījis kopā ar Tomasu Bagalteru no apvienības Daft Punk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja