Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Rīgas Starptautiskais kino festivāls piedāvās izlasi ar aktuālāko Krievijas kino

Astotais RIGA IFF, kas šogad norisināsies no 14. līdz 24. oktobrim gan klātienē vairākās Latvijas pilsētās, gan tiešsaistē visas Latvijas teritorijā, šogad ir izveidojis īpašu Krievijas filmu izlasi. Pieci darbi, kas izvietoti gan festivāla Pilnmetrāžas filmu konkursā, gan sadaļā Festival Selection, ir apvienoti zem Russian Film Festival Showcase zīmola.

Lai gan Krievijas autoru darbi festivāla programmā parādās regulāri, šī izlase ir jaunums gan filmu skaita, gan māksliniecisko skatupunktu un apskatīto tēmu ziņā. Te Ļeņingradas blokādes ainas mijas ar dekadentu dekoratīvismu un fantāzijām, kas kopā veido priekšstatu par mūsu kaimiņvalsts iedzīvotāju skatu uz pagātni, iezīmē pozīciju tagadnē un caur to veido tiltu uz iespējamu nākotni.

Russian Film Festival Showcase ietvaros būs redzama Krievijas kulta aktrises un režisores Renātas Ļitvinovas maģiskā reālisma stilā ieturētā ģimenes sāga Ziemeļu vējš; Maskavas kinofestivāla galvenās balvas ieguvēja, režisora Andreja Zaiceva apcere Ļeņingradas vēstures tumšākajām dienām filmā Blokādes dienasgrāmata; RIGA IFF divreiz godalgotā krievu kino autora Alekseja Fedorčenko smalkā apcere par dzīvi pat ābola sēklas līmenī filmā Pēdējā Milaja Bolgarija; Filipa Jureva gaiši romantiskais stāsts par čukču zēnu, kurš dodas pēc savas mīlestības ar segvārdu HolySweet999 pāri okeānam, Vaļu puika; visbeidzot – Krievijas folkloras un sievišķības sociālie kodi režisores Juldusas Bahtiozinas hiperstilizētajā pasakā Zvejnieka meita.

Visas izlasē iekļautās filmas būs iespējams skatīties gan klātienē, k/t Splendid Palace, gan tiešsaistē visas Latvijas teritorijā.

Festivāla rīkotāji aizina sekot līdzi ziņām par Russian Film Festival Showcase RIGA IFF mājaslapā un sociālajos tīklos. Turpat arī plašāka informācija par festivāla programmu, norisi un gaidāmajiem seansiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja