Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Rīgas starptautiskajā filmu festivālā pirmizrādi piedzīvos Emīla Alpa debijas filma Koris. Diriģents. Kamēr…

Rīgas starptautiskajā filmu festivālā pasaules pirmizrādi piedzīvos jaunā kinorežisora Emīla Alpa debijas filma Koris. Diriģents. Kamēr… Filma ir nominēta Nacionālajai kino balvai Lielais Kristaps kategorijā Gada debija un būs skatāma 18. oktobrī plkst. 20.30 kinoteātra Splendid Palace Mazajā zālē, ziņoja filmas pārstāve.

Dokumentālā filma vēsta par dziedātāja pieredzi vienā no izcilākajiem Latvijas koru kustības fenomeniem - jauniešu korī Kamēr… Tā stāsta par laiku, kad koris gatavojās vienam no lielākajiem izaicinājumiem savas pastāvēšanas vēsturē - dalībai starptautiskajā koru konkursā Tolosā. Pēc galvenā diriģenta un vairāku dziedātāju aiziešanas korim tika doti tikai divi mēneši, lai atrastu kopīgu valodu ar jauno māksliniecisko vadītāju. Šajā periodā katram kora dalībniekam nācās uzdot jautājumus sev un citiem, vai koris varēs uzticēties jaunajam diriģentam un godam pārstāvēt kora un Latvijas vārdu pasaulē.

Par gatavošanās laiku konkursam stāsta kora dalībniece Agneta Otaņķe: ”Kad pienāca ilgi gaidītā konkursa diena bija jūtams uztraukums. To varēja sajust visos kora dziedātājos. Saņemot pēdējos precizējumus, uzmundrinājumus un iedvesmas vārdus no diriģenta, devāmies uz skatuves. Tā kopības sajūta, emociju maksimums un nenormālā uzticība diriģentam, vienam pret otru un sev pašam, manuprāt, notiek tikai šādos, ļoti atbildīgos notikumos. Visas šīs sajūtas ir brīnišķīgi notvertas filmā Koris. Diriģents. Kamēr…

Filma ir jaunā kinorežisora Emīla Alpa debijas darbs. Stāsts, kas aizsākās kā 20 gadu veca jaunieša eksperiments dokumentālajā žanrā, nu nonācis līdz lielajam ekrānam. Filmēšanas procesā nācās saskarties ar vairākiem izaicinājumiem - tās uzņemšanai tika izmantoti režisoram tolaik pieejamie resursi, piemēram, vairākus gadus veca spoguļkamera, turklāt pašam režisoram koru konkursā bija jāpiedalās arī kā dziedātājam. Sākotnēji šķietami neiespējamais darbs nu ir realizējies pilnmetrāžas dokumentālajā filmā. Režisors ir sekojis ik uz soļa kā diriģentam, tā dziedātājiem, viņu personiskajiem pārdzīvojumiem, cīņām, šaubām un uzvarām. Šī ir unikāla iespēja iepazīt kori un būt daļai no pārdzīvotā, kas svešām acīm nekad netiktu atklāts.

Filmas Koris. Diriģents. Kamēr… pirmizrāde norisināsies 18. oktobrī plkst. 20:30 kinoteātra Splendid Palace Mazajā zālē.

Biļetes Biļešu servisa kasēs vai festivāla mājaslapā.

Filmas treileris: 

 

Vairāk informācijas par filmu: www.korisdirigentskamer.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja