Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Uz ekrāniem nonāks seriāla Baltais lotoss otrā sezona

Pirmdien, 31. oktobrī HBO sāks demonstrēt desmit Emmy balvas guvušā satīriskā seriāla Baltais lotoss (The White Lotus) otro sezonu, un pirmā sērija līdz ar pasaules pirmizrādi būs skatāma arī LMT viedtelevīzijā. 2021. gadā iznākusī seriāla pilotsezona par dramatiskajiem notikumiem Havaju salu viesnīcā Baltais lotoss guva plašu skatītāju interesi un augstu kritiķu novērtējumu, savukārt otrās sezonas darbība norisināsies gleznainajā Sicīlijā.

Seriāla darbība Itālijas dienvidos turpināsies tieši tādās pašās noskaņās, kā pirmajā sezonā – idilliska vide, saprotoši darbinieki, noguruši un izklaides alkstoši tūristi, kuru no pirmā acu skata tik perfekto atpūtu pamazām sāk drupināt šādi tādi skeleti skapī, šādi tādi tumši notikumi, un skaistā glezna pamazām iegūst pavisam drūmas nokrāsas.

No pirmās sezonas iemīļoto varoņu plejādes savas tūristiskās gaitas turpinās vien Dženifera Kolidža (Jennifer Coolidge) ekscentriskās Tanjas lomā – Kolidža par tēlojumu seriāla Baltais lotoss pirmajā sezonā saņēma Emmy, Holivudas kritiķu asociācijas un citas nozīmīgas balvas, kā arī tika nominēta Zelta globusam  kā labākā otrā plāna aktrise.

Starp otrās sezonas aktieriem – arī Teo Džeimss (Theo James), kurš plašāku atpazīstamību guva fantastikas filmu sērijā Citādie (Divergent) un pavisam nesen – HBO seriālā Laika ceļotāja sieva (Time Traveler’s Wife); F. Murejs Ābrahams (F. Murray Abraham), kurš 1980. gadā par Saljēri lomu filmā Amadeus guva Oskaru un Zelta globusu, savukārt par lomu seriālā Svešais starp svējiem (Homeland) – divas Emmy balvas; Obrija Plaza (Aubrey Plaza) – aktrise, komiķe un producente; jauniešu filmu zvaigzne Heilja Lū Ričardsone (Haley Lu Richardson) un citi.

Emmy balvu birums – 20 nominācijas un 10 balvas - , par Baltā lotosa pirmo sezonu tika vai visiem seriāla veidotājiem – gan režisoram un scenārija autoram Maikam Vaitam (Mike White), gan kostīmu un mūzikas autoriem, operatoriem un producentiem. Savukārt Holivudas kritiķu asociācija seriālu Baltais lotoss atzina par 2021. gada izcilāko.

“Ko cilvēki sagaida no brīvdienām? Atpūtu? Protams. Prieku? Absolūti. Bet arī brīnumus. Viņi vēlas vienu nedēļu gadā, kas kompensētu pārējās, ļaujot viņiem iemīlēties no jauna vai atkal; stiprinātu izļodzītās ģimenes saites; nodrošinātu tuvību; radītu neaizmirstamas atmiņas; vārdu sakot, ļautu gūt maģiju pēc pieprasījuma. Mūsu cerības ir nereālas pat pieticīgākajos apstākļos. Pievienojiet dārgu galamērķi un priviliģētu viesu pulku, kas prasmīgi sabotē paši savu laimi, un jums būs formula, kā radīt katastrofu… vai vismaz necenzētiem vārdiem piepildītu sūdzību klientu menedžerim," par seriālu rakstīja New York Times. Savukārt britu laikraksts The Guardian to nodēvēja par "2021. gada labāko un nekomfortablāko seriālu".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja