Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Pussy Riot spēlē amerikāņu seriāla Kāršu nams sērijā

Divas pankgrupas Pussy Riot dalībnieces filmējušās augstu novērtētā amerikāņu seriāla _Kāršu nams/House of Cards _trešās sezonas sērijā, trešdien intervijā paziņoja Marija Aļohina un Nadežda Tolokoņņikova.

Seriāla trešās sezonas trešajā sērijā Pussy Riot dalībnieces galvenā varoņa Frenka Andervuda rīkotā pieņemšanā nonāk aci pret aci ar izdomātu Krievijas līderi Viktoru Petrovu. Aļohina un Tolokoņņikova, kā arī krievu aktīvists Pjotrs Verzilovs uzsāk konfliktu ar Petrovu.

"Kad mēs pieceļamies kājās, Petja triec dūri galdā un saka, ka mēs gribam uzsaukt tostu," Krievijas opozīcijas žurnālam The New Times stāsta Tolokoņņikova. "Un tā nu mēs iedzeram par Krievijas prezidentu, kurš mīl savus draugus tik ļoti, ka pārdevis tiem pusi no valsts, par virspavēlnieku, kurš ne no viena nebaidās, ja neskaita gejus."

Pēc tam aktīvistes izpilda dziesmu, ko speciāli seriālam sacerēja ar amerikāņu feministu grupu Le Tigre.

Tolokoņņikova sacīja, ka seriāla autors Bo Vilimons lūdzis radīt dziesmu "pret fiktīvo Putinu". "Mēs domājām, ka tas būtu pārāk truli, tāpēc sacerējām dziesmu angļu valodā Don't Cry Genocide, kas veltīta sabiedrības militarizācijai, jo īpaši ASV bezpilota lidmašīnām," viņa norādīja.

Pussy Riot dalībnieces sacīja, ka Petrova tēls balstīts uz Putinu. Krievijas prezidentu seriālā spēlēs dāņu aktieris Larss Mikelsens, kura ārienē daudzi saskata līdzību ar Putinu.

Taču Tolokoņņikova norāda, ka Mikelsens esot pārāk garš. "Un viņa seja ir pārāk iekritusi," teica 25 gadus vecā aktīviste. "Tas ir agrīnais Putins pirms botoksa."

Viņa arī uzskata, ka seriāla veidotāji neesot attēlojuši bijušā Valsts drošības komitejas (VDK) aģenta patieso dabu. "Nedomāju, ka viņi patiešām saprot, kas ir VDK aģents. Filmā Petrovs drīzāk ir kā mazs cars," uzsver Aļohina. "Viņš ir pārāk jautrs. Tas ir kā hibrīds starp Jeļcinu un Putinu."

2012. gada 21. februārī piecas Pussy Riot dalībnieces Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē sarīkoja "panku lūgšanu" Dievdzemdētāja, padzen Putinu!. Akcijas dalībnieces uzskrēja uz paaugstinājuma līdzās baznīcas ikonostasam, kur pārkrustījās, metās ceļos un lēkāja, līdz viņas no turienes aizdzina baznīcas darbinieki.

2012. gada augustā Maskavas tiesa par huligānismu piesprieda Marijai Aļohinai, Tolokoņņikovai un Jekaterinai Samucevičai divu gadu cietumsodu.

Izskatot apelācijas prasību 2012. gada 10. oktobrī, Maskavas tiesa Samucevičai iepriekš piespriesto reālo cietumsodu aizstāja ar nosacītu sodu un lika viņu atbrīvot tiesas zālē. Abām pārējām akcijas dalībniecēm tām iepriekš piespriestais sods tika atstāts spēkā.

Tomēr, pamatojoties uz Krievijas prezidenta Vladimira Putina izsludināto amnestiju, kas attiecās uz aptuveni 20 000 notiesāto, dažus mēnešus pirms termiņa tika atbrīvotas arī Tolokoņņikova un Aļohina.

Iznākot no cietuma, Tolokoņņikova un Aļohina sacīja, ka pievērsušās cilvēktiesību aizstāvībai, un paziņoja par tiesību aizstāvības organizācijas Tiesību zona izveidošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja