Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Splendid Palace izsludina konkursu kinoblogeriem

Splendid Palace izsludina konkursu kinoblogeriem, kuri vēlas pārbaudīt savas prasmes kinofilmu īsrecenziju jeb blogu rakstīšanā. Konkursa galvenā balva – pilnībā apmaksāts brauciens uz prestižo Venēcijas kinofestivālu šā gada augustā un iespēja kļūt par festivāla jauno kinokritiķu žūrijas komisijas biedru. 

Jauno kinokritiķu konkurss jau ceturto gadu notiek Europe Cinemas projekta 27 Times Cinema ietvaros. Tā mērķis ir dot iespēju jauniešiem no visas Eiropas plašāk iepazīties ar pasaules vecākā kinofestivāla dienaskārtību, klātienē tikties ar pasaulē zināmiem režisoriem un producentiem, baudīt festivāla filmas, kā arī kopā ar atzītiem kino ekspertiem diskutēt par tajās redzēto. Ņemot vērā ilggadējo dalību Europa Cinemas, privilēģija izvirzīt labākos kandidātus no Latvijas deleģēta tieši kinoteātrim Splendid Palace.

Konkursa pirmā kārta notiks jau aprīļa sākumā Rīgā. Iesniegtos darbus vērtēs īpaši izveidota komisija, kurā dalību jau apstiprinājusi kinokritiķe Daira Āboliņa, KDi galvenā redaktore, kinokritiķe Dita Rietuma, kinorežisors un producents, spēlfilmas Amaya autors Māris Martinsons, Rīgas vicemērs Andris Ameriks, SIA Rīgas nami valdes priekšsēdētāja Vineta Verika, kā arī kino eksperts un radio cilvēks Vladis Goldbergs.

Trīs labākie darbi tiks sūtīti uz Europe Cinemas biroju, no kuriem tālāk tiks izvēlēts viens – uzvarētājs. Savukārt Splendid Palace trim labāko recenziju autoriem dāvinās iespēju veselu gadu bez maksas apmeklēt kinoteātrī skatāmās filmas un publicēt savas recenzijas par tām Splendid Palace interneta mājas lapā.

Saskaņā ar Europe Cinemas noteikumiem, konkursa dalībniekiem jābūt vecumā no 18 līdz 25, teicami jāpārvalda angļu valoda, jāorientējas kino un jābūt pieredzei filmu recenziju veidošanā.

"Ļoti priecājamies par iespēju atbalstīt jaunus, talantīgus jauniešus ceļā uz panākumiem. Manuprāt, iespēja pārstāvēt Latviju tik nozīmīgā kino pasākumā būs nenovērtējama pieredze un lielisks atspēriena punkts jebkura topošā kinokritiķa karjerā," uzskata SIA Rīgas nami valdes priekšsēdētāja Vineta Verika, aicinot ikvienu jauno kinoblogeri būt aktīvam un noteikti ņemt dalību konkursā.

Pretendentiem līdz 2. aprīlim angļu valodā jāsagatavo trīs īsrecenzijas (ne garākas par pieciem teikumiem) par trīs ainām no trim nesen redzētajām kinofilmām, kas kopā ar motivācijas vēstuli (~700 rakstu zīmes) un īsu CV, jāsūta uz e-pasta adresi: [email protected].

Plašāku informāciju par konkursu var uzzināt www.splendidpalace.lv

Venēcijas kinofestivāls, kas ik gadu augusta beigās, septembra sākumā notiek uz Lido salas Venēcijā, Itālijā, šogad norisināsies jau 70. reizi. Savulaik tas izveidots kā Eiropas atbilde amerikāņu Oskaru balvām, lai celtu Eiropas kino prestižu. Tradicionālajā pasaules festivālu hierarhijā tas ieņem godpilno vietu ietekmīgāko trijniekā. Venēcijas kino festivāla laikā tradicionāli notiek ap 70 jaunu filmu pasaules pirmizrādes, bet tikai 20 no tām cīnās par prestižā kino konkursa galveno balvu - Zelta lauvu. Festivālā tiek pievērsta uzmanība jauniem kino valodas meklējumiem un daudziem jauniem kinematogrāfistiem tieši Venēcijas kinofestivāls kļūst par pirmo nozīmīgo tramplīnu starptautiskajā kino apritē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja