Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Baltijas pērles izlase: Eņģeļu tiesa

Dienas kritiķi piesaka savu lielisko piecnieku – festivāla Baltijas pērle labākās filmas, kas tiks demonstrētas Rīgā no 14. līdz 25. septembrim.

Baltijas pērles filmas izvēlas Normunds Naumanis.

Eņģeļu tiesa * * * *

Komēdija. Lielbritānija, Francija. 2012. Režisors Kens Loučs. Lomās Pols Brenigens, Džons Henšovs, Viljams Rūens, Gērijs Meitlends.

Šoreiz ne par Kalifornijas krogos populāro trīspadsmitgrādīgo elu Eņģeļa tiesa (Angel’s Share Ale). Allaž sociālkritisko filmu speciālists, Kannu kinofestivāla mīlulis (11 režisora filmas startējušas šī festivāla konkursa programmās) brits Kens Loučs, kurš var lepoties ar tādiem jaudīgiem sociālpolitiskiem darbiem kā Ladybird, Ladybird (1994), Carlas Song (1996), My Name is Joe (1998), The Wind That Shakes the Barley (2006, Kannu Zelta palmas zars), Route Irish (2010), savos 76 gados pirmo reizi uzņēmis tīru komēdiju par brīnišķīgiem cilvēkiem dzērājiem! Un par to arī saņēma Kannās žūrijas balvu. Skotu nacionālais lepnums – viskijs – te ir tā «eņģeļu tiesa», tas īpašais gars, tā fermentācijas procesā gaisā izkūpējusī spirta daļiņa, kas valda pār visiem filmas personāžiem. Bet ja nu likuma priekšā grēkojušam jaunam cilvēkam ienāk prātā doma par savu viskija entuziastu klubu, kas iefiltrētos slavenā skotu viskija darītavā un «aizņemtos» kādu no ļoti retajām V.S.O.P. grādīgā šķirnēm, kuru vērtība ir… miljons mārciņu? Smieklīga, labestīga un tik reālistiska komēdija par skotiem (būs arī tradicionālie vīru bruncīši!), kas jau tiek dēvēta par skotu Full Monty – tātad lepnu kinoatbildi «visu laiku labākajai» britu komēdijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja