Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

BBC: Sony vēlas ekranizēt Stīva Džobsa biogrāfiju

Kinostudija Sony Pictures ir noslēgusi sarunas par tiesību iegūšanu ASV datortehnoloģiju kompānijas Apple Inc. dibinātāja Stīva  Džobsa biogrāfijas ekranizēšanai, ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Saskaņā ar šīm ziņām Sony ir gatava samaksāt apmēram vienu miljonu ASV dolāru (pusmiljonu latu) par tiesībām uz šo projektu. Sony vēl nav oficiāli apstiprinājusi šīs ziņas.

Sony Pictures agrāk ir laidusi klajā Deivida Finčera filmu Sociālais tīkls (The Social Network), kuras pamatā ir sociālā tīkla "Facebook" izveidotāja Marka Cukerberga biogrāfija.

Autorizēto biogrāfiju Stīvs  Džobss (Steve Jobs) ir sarakstījis bijušais žurnāla Time galvenais redaktors Volters Aizeksons.

Džobsa nāve ir paātrinājusi šīs biogrāfijas izdošanu. Grāmatu ar  Džobsa biogrāfiju izdevniecība Simon & Schuster iepriekš plānoja izlaist 21. novembrī, bet tagad nolemts to darīt 24. oktobrī.

Savukārt izdevniecība Bluewater Productions ir paziņojusi, ka tā paātrina  Džobsam veltītas komiksu grāmatas īpašas elektroniskās versijas iznākšanu. 32 lappuses biezā komiksu grāmata Stīvs Džobss: Apple dibinātājs (Steve Jobs: Founder of Apple) no pagājušās ceturtdienas ir nopērkama elektroniskā versijā, bet iespiesto versiju paredzēts izlaist oktobra beigās. Daļa no ienākumiem, kas tiks gūti grāmatas abu versiju pārdošanā, tiks ziedota Amerikas Vēža biedrībai.

Džobss, kurš gadiem ilgi sirga ar aizkuņģa dziedzera vēzi un kuram tādēļ 2009. gadā tika izdarīta aknu transplantācija, trešdien nomira 56 gadu vecumā.

Džobss augustā veselības problēmu dēļ atkāpās no Apple ģenerāldirektora amata un kļuva par firmas padomes priekšsēdētāju, bet Apple ģenerāldirektora amatā viņu nomainīja līdzšinējais izpilddirektors Tims Kuks.

Džobss tiek plaši uzskatīts par radošo spēku, kas panāca Apple izvirzīšanos par vienu no lielākajām kompānijām pasaulē. Apple pēdējos gados ir guvusi milzu peļņu ar inovatīviem un ļoti populāriem produktiem - tādiem kā iPod, iPhone un iPad.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Labs starts. Intervija ar dziedātāju Etīnu Saulīti

"Mans vislielākais ieguvums ir Latvijas kontekstā – esmu pamanīta, par mani sāk interesēties. Tas nozīmē, ka aktīvāk varēšu sākt piedalīties Latvijas koncertdzīvē," pēc veiksmīgās dalības...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja