Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Dabas muzejā notiks Māras Zālītes grāmatas bērniem Tango un Tūtiņa sēnēs atvēršanas svētki

Sestdien, 16. septembrī, pulksten 12.00 Latvijas Nacionālajā dabas muzejā notiks Māras Zālītes grāmatas Tango un Tūtiņa sēnēs atvēršanas svētki, kuros piedalīsies grāmatas autore Māra Zālīte, māksliniece Anete Bajāre-Babčuka, redaktore Inese Zandere, Kvadrifrona aktieri Ance Strazda, Klāvs Mellis un Latvijas Dabas muzeja mikoloģe Diāna Meiere, informēja izdevniecības Liels un mazs direktore Alīse Nīgale.

Fragmentus no grāmatām Tango un Tūtiņa sēnēs un Tango un Tūtiņas ciemos lasīs aktieri Ance Strazda un Klāvs Mellis. Uz grāmatas autoru un pasākuma apmeklētāju jautājumiem par sēnēm atbildēs Latvijas Dabas muzeja mikoloģe Diāna Meiere. Mākslinieču Anetes Bajāres-Babčukas un Ūnas Laukmanes vadībā notiks sēņu cepuru radošā darbnīca bērniem, bet pēc pasākuma būs iespēja apmeklēt Dabas muzeja ikgadējo sēņu izstādi.

Tango un Tūtiņa, kuru raksturus rakstniece noskatījusi no saviem suņiem, ir divi bērni, tikai ar četrām kājām. Grāmatā Tango un Tūtiņa sēnēs nemierīgie un zinātkārie sunīši izdomā labu attaisnojumu, kāpēc viņi drīkstētu vieni paši doties uz mežu, kamēr krustmātes nav mājās: sēņošana nebūs nekāda aizliegtā klaiņošana, turklāt viņi grib sameklēt tieši suņu sēnes, kuras vēl nekad nav redzējuši.

Grāmatas adresētas pirmskolas un jaunākā skolas vecuma bērniem un viņu ģimenēm.

Rakstnieces Māras Zālītes pirmā grāmata bērniem iznāca 1985. gadā. Viņa bijusi arī libretiste divām iemīļotām, bērniem domātām Jāņa Lūsēna operām - Putnu operai un Leļļu operai. Par grāmatu Tango un Tūtiņa ciemos 20212. gadā autore saņēmusi Starptautisko Jāņa Baltvilka balvu. Savos darbos asprātīgos valodas piedzīvojumos Zālīte veido bērna sapratni par būtiskām vērtībām - pasaules iepazīšanu, draudzību, mīlestību, piederību ģimenei, mājām un valodai.

Māksliniece Anete Bajāre-Babčuka izkopusi vērotājas talantu: ar pieklusinātām kompozīcijām un trāpīgām, acīgam vērotājam pamanāmām laikmeta un raksturu iezīmēm Bajāre-Babčuka pieved lasītāju tuvu klāt stāsta varoņiem un aicina ar tiem identificēties.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja