Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Dizaina filmu festivālā apspriedīs mākslas un dizaina simbiozi

1. un 2. augustā Kuldīgā norisināsies Dizaina filmu festivāls, kura programmā būs iekļautas sešas pilnmetrāžas filmas un divas īsfilmu programmas, informēja festivāla pārstāvis Māris Prombergs.

Pirmā diena aizsāksies ar Pecha Kucha pasākumu, kurā kā ierasts ar iedvesmojošām prezentācijām uzstāsies dažādu nozaru profesionāļi. Tāpat festivāla laikā būs iespēja apmeklēt divas izstādes. Kuldīgas Mākslinieku rezidencē  apskatāma Andra Vītoliņa izstāde Arhitektūra un morāle. Savukārt Kuldīgas Mākslas namā vēl tikai līdz 3. augustam var paspēt aplūkot izstādi 20 Francijas dizaina ikonas. Dialogs, kurā apkopoti slavenākie 20. un 21. gadsimtā franču dizaina skolas radītie objekti.

Festivāla programmā ir iekļautas divas īsfilmu programmas. Pilsētvide īsmetrāžā ir tapusi sadarbībā ar Latvijas Arhitektu savienību un apkopo videofilmas par Latvijas Arhitektūras gada balvas 2014 fināla projektiem un to autoriem - to vidū arī veiksmīgā Kuldīgas vēsturiskā centra ielu telpas restaurācija. Programma Kino žurnāli ir tapusi sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļu un piedāvās diskusijai fragmentus no Padomju laiku Latvijas kinožurnāliem Māksla, Dizains, Baltijas modes u.c.

Dizaina filmu festivāla pamatprogrammu veido sešas pilnmetrāžas filmas, kuras jau paspējušas iegūt plašāku atzinību pasaulē un ir veltītas modei, gleznošanai, fotogrāfijai, arhitektūrai un dizainam. To vidū būs skatāma arī 2013. gada Oskara godalgai nominētā filma Skaistule un bokseris (Cutie and the Boxer), kas spējusi iemūžināt intīmu, skaistu divu Ņujorkā dzīvojošu japāņu mākslinieku Ušio un Noriko portretējumu ilggadējās attiecībās un nepārtrauktajā cīņā vienam ar otru. Festivāla noslēgumā būs skatāma īpašu ievērību ieguvusī filma Atrodot Viviānu Meijeri (Finding Vivian Maier) par noslēpumaino auklīti ar simtiem ģeniālu fotogrāfiju, kura turpina gūt panākumus festivālos un šobrīd piedzīvo pirmizrādes kinoteātros ASV, Lielbritānijā un citviet pasaulē.

Dizaina filmu festivāls, kura idejas autori un kuratori ir Singapūras dizaina studija Anonymous, radies 2010. gadā ar sākotnējo ievirzi tikai uz dizainu, taču šobrīd pievēršas arī citām mākslām, pilsētu problēmām un dažādiem sociāliem fenomeniem. Pasākuma programmu papildina tematiskas konferences, radošās darbnīcas un atvērto durvju dienas arhitektūras un dizaina studijās. Festivāls Singapūrā norisinās katru gadu, bet, uzņemot starptautisku vērienu, ceļojis uz dažādām pasaules pilsētām: Portlendu, Berlīni, Taipeju, Kaohsiungu, Bangkoku un jau otro gadu uz Kuldīgu, Latviju.

Filmas ar subtitriem latviešu valodā tiks demonstrētas Kuldīgas Kultūras centra kinozālē, bet brīvdabas seansi norisināsies Pils parka kinoteātrī Goldingen Knight Cinema.

Vairāk informācijas: www.kinobize.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja