Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Eiropas Kinoakadēmijas balvai nominētās filmas izrādīs Riga IFF programmā

Vairākas no 27. Eiropas Kinoakadēmijas balvai nominētajām filmām būs redzamas Rīgas Starptautiskajā kino festivālā (Riga IFF) no 2. līdz 12. decembrim, informēja festivāla pārstāvis Kaspars Beķeris.

Festivālā izveidota īpaša Eiropas filmu programma, kas ietvers gan interesantākās filmas no vairākus desmitus filmu garā Eiropas Kinoakadēmijas balvas priekšatlases saraksta, gan Eiropā uzņemtas filmas, kas pretendē uz balvu.

Rīgā būs skatāma zviedru režisora Rūbena Ostlunda Force Majeure – kritiķu un skatītāju uzmanību jau iekarojusi Kannu filmu festivālā un Zviedrijas oficiālā pārstāve prestižajai Amerikas Kinoakadēmijas Oskara balvai kā labākā ārzemju filma, kura cīnīsies arī par Eiropas labākās filmas titulu.

Festivāls piedāvā arī režisora Maika Lī filmu Misters Tērners, kuras galvenās lomas atveidotājs, atpazīstamais britu aktieris Timotijs Spols šogad var iegūt Eiropas Kinoakadēmijas balvu kā labākais aktieris. Filma ir ne pārāk glaimojoša versija par ģeniālā un ekscentriskā mākslinieka, britu vecmeistara Viljama Tērnera (1775 – 1851) dzīvi.

Eiropas Kinoakadēmijas nomināciju Labākā aktrise saņēmusī Šarlote Geinsbūra par darbu filmā Nimfomāne festivālā būs redzama citā filmā – franču režisora Beno Žako Trīs sirdīs, kur Geinsbūras ekrāna patrneres ir Katrīna Denēva un Kjāra Mastrojāni. 

Festivāla programmā iekļauti arī kino eksperimenti - ukraiņu jaunā režisora Miroslava Slabošpitskija filmu Cilts par kurlmēma pusaudža cīņu, lai iejustos vienaudžu vidū. Šis kinodarbs Eiropas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijā ir viens no kandidātiem uz Eiropas jaunatklājuma titulu. Skatītājiem būs iespēja redzēt arī no Austrijas puses Oskara balvai par labāko ārzemju filmu izvirzīto Alpu kalnu vesternu Tumšā ieleja, kura saņems divas žūrijas piešķirtās Eiropas Kinoakadēmijas tehniskās balvas. 

Sadarbībā ar filmu festivālu 2Annas būs skatāmas visas 15 Eiropas Kinoakadēmijas balvai nominētās īsfilmas, tostarp islandiešu Vaļu ieleja, kas iekļauta arī Ziemeļvalstu bērnu un jauniešu filmu programmā.

Riga IFF ietvaros šogad pirmoreiz notiks arī nacionālā filmu festivāla Lielais Kristaps konkursa un ārpuskonkursa skates un balvu pasniegšanas ceremonija 11. decembrī, ko tiešraidē translēs LTV.

Par īpaši draudzīgu cenu līdz 27. novembrim visi kinomīļi ir aicināti iegādāties īpašus dienas un vakara seansu abonementus, ko veido sešu biļešu komplekts uz jebkuru festivāla filmu. Abonementus pret biļetēm Splendid Palace, Kino Citadele,un K-Suns demonstrēto filmu seansiem būs iespējams apmainīt no 24. novembra līdz 2. decembrim kinoteātru kasēs.

Vairāk informācijas: www.rigaiff.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja