Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Filmas Amēlija pirmizrāde LNT. Oskaru laiks

Biogrāfiskā drāma Amēlija ar divas Oskara balvas ieguvušo aktrisi Hilariju Svonku galvenajā lomā - stāsts par leģendāro lidotāju Amēliju Erhartu un viņas sasniegumiem aviācijā - LNT skatītājiem tiks piedāvāta 13.janvārī 21.Filmas Amēlija budžets bijis 40 miljonu USD apmērā. Filma ir uzņemta Ņujorkā, Toronto, Kanādā, uz Niagāras ezera, kā arī dažādās Dienvidāfrikas vietās.

Amēlijas režisore ir Mira Naira (Mira Nair), galvenā loma uzticēta divu Oskara balvu laureātei Hilarijai Svonkai (Hilary Swank). Filmā nozīmīgas lomas spēlē arī Zelta Globusu ieguvušais Ričards Gīrs (Richard Gere) un šai pašai balvas divreiz nominētais Jūens Makgregors (Ewan McGregor). Biogrāfiskās drāmas Amēlija galvenā varone Amēlija Erharta ir leģendāra lidotāja un Amerikas brīvā gara simbols, kas jutusi nepārvaramu interesi par visu, ko dzīve var sniegt. Amēlijas sapnis bija būt pirmajai, vienatnē aplidojot apkārt pasaulei. A.Erhartas pagājušā gadsimta trīsdesmitajos gados gūtie milzu sasniegumi aviācijā un straujā slavas iekarošana noritējusi līdztekus vētrainajai dēkai un galu galā arī laulībai ar izdevēju Džordžu Patnemu, kuru filmā atveido aktieris R.Gīrs. Abus saistījusi kopīga godkāre, apbrīna un arī kvēla mīlestība, tāpēc viņu attiecības nav spējusi pārraut pat Amēlijas īslaicīgā mīlas dēka ar Džīnu Vidalu, kura lomā iejuties J.Makgregors. Erhartas jaunkundze bija pirmā sieviete, kura viena pati pārlidojusi pāri Atlantijas okeānam, un pirmā pilote, kura bez pavadoņa šķērsojusi Kluso okeānu.

Turpmāk janvārī ik svētdienu LNT skatītājiem tiks piedāvātas Oskara balvai izvirzītas filmas: 20.janvārī plkst.21 -  Dzīve rožainā gaismā (La Mome) ar aktrisi Marionu Kotiljāru (Marion Cotillard) galvenajā lomā. Filma stāsta par leģendārās franču dziedātājas Edītes Piafas dzīvi, kas bijusi īsta cīņa. Viņa par spīti nabadzībai, guvusi lielus panākumus mūzikas jomā un iekarojusi daudzu klausītāju sirdis. E.Piafa apveltīta ar fantastisku balsi un apbrīnojamām darba spējām, kas vairākkārtīgi novērtēts ar dažādām balvām.

27.janvārī plkst.21 būs baudāma komiska drāma Sātans Pradas brunčos (The Devil Wears Prada) ar godalgotām aktrisēm Merilu Strīpu (Meryl Streep) un Annu Hetaveju (Anne Hathaway) galvenajās lomās. Viss neiespējamais ir iespējams, arī Ņujorkas modes žurnāla redaktores darbs. Tikai tas prasa laiku, prasmes un milzu pacietību. It sevišķi, ja modes pasaules žurnālu Runaway vada stingra un ietekmīga sieviete Miranda Prīstlija, kura nekam neļauj stāties savā ceļā, ieskaitot neskaitāmas asistentes, kas atlaistas, jo nav atbildušas pārmērīgajām prasībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja