Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FOTO: Dzejas dienu balvu šogad saņem Raimonds Ķirķis un Jānis Hvoinskis

13. septembrī noslēdzās starptautiskais dzejas festivāls Dzejas dienas 2020, kas desmit dienu garumā dzejniekus, atdzejotājus un dzejas cienītājus pulcēja lasījumos, performancēs, ceļojumos, stendapos un citu formu pasākumos. Festivāla izskaņā pasniegta Dzejas dienu balva, ko šogad ieguva nevis viens, bet divi autori – Raimonds Ķirķis un Jānis Hvoinskis.

Festivāla centrālā programma piedāvāja apmeklēt 25 dzejas pasākumus, kas notika Rīgas muzejos un kultūrvietās, tostarp mākslas centrā Noass uz AB dambja, kas jau otro gadu bija Dzejas dienu vēstniecība.

"Dzejas dienas laika gaitā ir iestrādājušās Latvijas cilvēku zemapziņā, tāpēc esmu gandarīts, ka festivāls šogad notika, turklāt notika tā, kā bija paredzēts," stāsta Latvijas Rakstnieku savienības priekšsēdētājs Arno Jundze. "Man pašam patika, ka šajās Dzejas dienās publikā bija ļoti daudz jauniešu – piemēram, Baltijas viesu vakarā, tas bija tiešām pārsteidzoši!"

Festivāla noslēdzošajā dienā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā tika pasniegta Dzejas dienu balva, un šoreiz to ieguva divi dzejnieki – Raimonds Ķirķis par savu debijas dzejoļu krājumu Kartes (Neputns, 2019) un Jānis Hvoinskis par grāmatu Mūza no pilsētas N. (Neputns, 2019). Dzejas dienu balvai nominēti bija četri oriģināldzejas un divi atdzejas krājumi, tos vērtēja Dzejas dienu padome.

Festivāla centrālā programma ir noslēgusies, bet Dzejas dienas un dzejai veltīti pasākumi Rīgā un citur Latvijā turpināsies vēl visu septembri. Ar pasākumu programmu var iepazīties Dzejas dienu mājaslapā dzejasdienas.com. Savukārt vietnēs Podbean, Spotify un YouTube pieejams biedrības Ascendum izdotais Dzejas dienu podkāsts bērniem, kurā aktieris Kaspars Znotiņš lasa dzejoļus no gadagrāmatas Garā pupa.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja