Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Izsludina filmu pieteikšanu Lielajam Kristapam

Latvijas Nacionālais filmu festivāls Lielais Kristaps notiks no 2. līdz 11.decembrim, jaundibinātā Rīgas Starptautiskā kino festivāla ietvaros kinoteātrī Splendid Palace un citās kino zālēs Rīgā un visā Latvijā, informēja Rīgas Starptautiskā kino festivāla pārstāvis Kaspars Beķeris.

Līdz 10. septembrim Latvijas Kinematogrāfistu savienībā filmu producenti festivāla konkursam var pieteikt savas filmas, kuru pirmizrādes notikušas ne agrāk kā 2012. gada 1. martā. Festivāla nolikumu un pieteikuma anketas var skatīt Lielā Kristapa mājaslapā.

Lielais Kristaps būs viens no pasākumiem, kas ievadīs Eiropas Kinoakadēmijas (EKA) balvu pasniegšanas ceremoniju, kas notiks Rīgā 12. un 13. decembrī.

Festivāls sola bagātīgu un interesantu programmu. Tajā varēs redzēt tādas spēlfilmas kā režisora Aika Karapetjana Cilvēki tur, Jāņa Norda Mammu, es tevi mīlu, Sergeja Lozņicas Miglā, Aigara Graubas Sapņu komanda 1935, Lailas Pakalniņas Picas, Jāņa Cimmermaņa un Māra Putniņa Džim lai rūdi, rallallā!, Andra Gaujas Izlaiduma gads u.c. Plānota arī dokumentālo un animācijas filmu programma.

"Tas būs notikums ar spēcīgu konkurenci, kas ir filmu veidotāju radošā ieguldījuma un neatlaidības rezultāts," uzsver Ieva Romanova, festivāla direktore. "Lai būtu rezultāti, kino procesam vajadzīga nepārtrauktība, pietiekams apjoms un finansējums. Lielais Kristaps dod iespēju filmu autoriem redzēt un izvērtēt Latvijas filmu programmu kopumā, savu darbu kontekstā ar kolēģu filmām, izprast kopējo līmeni, tendences un īpatnības. Tas ir svarīgi filmu autoru profesionālajai izaugsmei un nākotnes radošajam procesam. Tie būs kino svētki arī skatītājiem pirms-Ziemassvētku noskaņā. Zinu, ka mūsu filmas salīdzinās ar Eiropas pērlēm, bet mēs nebaidāmies, esam gatavi izaicinājumam."

Lielā Kristapa balvas Latvijas labākajām filmām un kino profesionāļiem tiks piešķirtas jau 26. reizi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja