Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jānis Joņevs: Es varu kā Kobeins!

"Jāraksta par to, kas ir tik būtisks, ka tas ir sāpīgs kaut kādā mērā," audio intervijā projekta 39. kabinets žurnālistei Justīnei Savitskai saka jaunais rakstnieks Jānis Joņevs. Grāmatu _Jelgava 94 _viņš rakstījis, lai saprastu 90. gadu alternatīvo dzīvesveidu, mūziku un brīvību.

Audio sarunu ar rakstnieku un Jelgava 94 fragmentus Jaunā Rīgas teātra aktiera Kaspara Znotiņa lasījumā var noklausīties šeit:

Jelgava 94 darbība sākas 1994. gada 5. aprīlī - dienā, kad nošāvās Kurts Kobeins, amerikāņu grupas Nirvana līderis. Togad Joņevam bija 14 gadu. Romānu rakstīt viņš sācis 2005. gadā - neesot domājis par publicēšanu, kā arī par to, ka rakstīšana aizņems tik daudz laika. "Toreiz man likās, ka gada laikā gan jau uzcirtīšu," atcerās Joņevs. Lai gan centies neļauties iztēlei un atklāt patiesus notikumus, autors norāda, ka grāmata nav autobiogrāfija, un galvenais varonis tikai līdzinās Jānim Joņevam 90. gados.

"Iespējams, ka dažiem cilvēkiem nepatiks tas, ko viņi izlasa," par sava romāna varoņiem saka Joņevs. "Brīžiem man šķita, ka draudzība un literārā kvalitāte neiet roku rokā. Ik pa laikam nākas kaut ko upurēt."

Jaunība šajā desmitadē esot iederējusies: "Tā reizē bija jaunās Latvijas jaunība. Pati valsts bija kaut kādā pusaudža stāvoklī, valdīja totāla brīvība. Varēja sēdēt zālājā, varēja darīt visu, jo visiem bija vienalga." Autors sakās piederam trīsdesmitgadnieku paaudzei, kura nu ir nomierinājusies un atsauc atmiņā piedzīvoto.

Joņevs atzīstas, ka gribētu rakstīt cilvēkiem, kuri nenodarbojas ar literatūru un nav "lieli lasītāji" - tādiem kā Jelgava 94 varoņi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja