Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Jauna filma ar Odriju Totū – atgādinājums par Amēliju

Šogad aprit 10 gadi kopš filmas Amēlija – šīs brīnišķīgās, krāšņās spēles ar kino valodu un nosacītību – pirmizrādes. Un kopš brīža, kad franču aktrises Odrijas Totū, svešu dzīvju kārtotājas Amēlijas lomas tēlotājas, vārds ieguva plašāku skanējumu – arī ārpus Francijas robežām. Piektdien, 15. aprīlī, uz Rīgas kinoekrāniem iznāk franču filma Saldie meli, kura ir kā netiešs atgādinājums par 10 gadu senu pagātni un vienu no pēdējās desmitgades izcilākajām franču filmām Amēlija.

Uzreiz gan jāpiebilst, ka maz līdzīga ir šo filmu stilistikā – Saldie meli atšķirībā no Amēlijas ir reālistiska pārpratumu komēdija, nevis stilīgas formas triumfs. Tomēr Odrijas Totū varone Emīlija filmā Saldie meli var pretendēt uz ļoti tuvas Amēlijas gara radinieces lomu.

Protams, viņa nav vairs ļoti jauna un naiva meitene (pašai Odrijai Totū jau ir cienījami 35 gadi), bet gan «jauna uzņēmēja» – apsviedīga frizierīte, kura kopā ar kolēģi atvērusi frizētavu. Taču vēlme «kārtot likteņus» – sev tuvu un ne tik tuvu cilvēku dzīvi – atbilstīgi saviem priekšstatiem Emīlijai ir vismaz tikpat spēcīga kā Amēlijai. Viss sākas gluži nevainīgi: Emīlija mīl māti, kuru pametis viņas  vīrs – pazīstams mākslinieks – divdesmitgadīgas dūdiņas vārdā. Lai sastutētu grūstošo mātes (Natālija Beja) pašapziņu un trauslo psihi, Emīlija ķeras pie visai radikāliem līdzekļiem – viņa mātei sūta anonīmas vēstules. Pirmo vēstuli viņa gan nesacer pati, bet liek lietā kāda anonīma pielūdzēja atsūtīto veltījumu viņai pašai – Emīlijai. Izbaudījusi acīmredzamo terapeitisko efektu, mātes pēkšņo uzplaukumu, pārvēršanos no kreņķīgas, nesakarīgas vientuļas pusmūža sievietes draiskā un koķetā dāmā, Emīlija ķeras pie lietas un nākamās pielūdzēja vēstules jau sacer pati.

Vairāk lasiet Ditas Rietumas recenzijā žurnālā Izklaide TV 14. aprīlī!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja