Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Kinofestivāla Open Place Grand Prix iegūst īsfilma no Dānijas

20. augustā Rēzeknē ar svinīgu koncertu noslēdzās II Starptautiskais īsfilmu kinofestivāls Open Place, kurā otro gadu pēc kārtas galveno balvu – festivāla Grand Prix – saņēma īsfilma no Dānijas, informēja festivāla pārstāve Edīte Husare. Šoreiz - dāņu režisora Teja Molstroma Kristensena dokumentālā īsfilma Dissonans.

Īsfilmas tika apbalvotas četrās nominācijās un saņēma arī trīs īpašās balvas. Kā labākā dokumentālā īsfilma balvu saņēma vēl viena dāņu režisora Karla Olsona īsfilma Lai svētīta ir šī vieta (Velsignet være dette sted), par labāko īsmetrāžas spēlfilmu atzīta poļa Bartoša Kruhlika filma Karstums (Žar), labākās animācijas īsfilmas balvu saņēma latvieša Edmunda Jansona darbs Kora turneja. E. Jansons ieguva arī ceļojumu aģentūras Impro īpašo balvu kā kinofestivāla veiksmīgākais latviešu izcelsmes režisors. Rēzeknes pilsētas domes īpašā balva par filmu Mūsu bargā ziema (Nasza zima zla) ceļos uz Poliju pie režisora Gžegož Zarični, bet skatītāju simpātijas balvu saņēma Krievijas režisore Anna Janovskaja par īsfilmu Labais cilvēks (Chelovek-dobro).

Šī gada kinofestivāla konkursa programmā piedalījās 27 īsfilmas, ko veidojuši jaunie režisori no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Dānijas, Vācijas un Krievijas. Jauno režisoru veikumu izvērtēja žūrija, kuras sastāvā bija vairāki kino profesionāļi: kino režisore un pasniedzēja Laima Žurgina, Baltijā lielākā starptautiskā īsfilmu festivāla 2Annas producente Amanda Boka, kino un video mākslas pasniedzēja Agnese Ivane un kino konsultants, viens no Ūmeo starptautiskā filmu festivāla (Zviedrija) dibinātājiem Toms Palmens, kā arī režisore un producente Ināra Kolmane. 

Starptautiskais īsfilmu kinofestivāls Open Place aizsākās 2013. gadā ar mērķi popularizēt Eiropas jaunākās un labākās īsmetrāžas filmas, veicināt Latvijas kinematogrāfa attīstību, kā arī veidot jaunu un talantīgu kino nozares profesionāļu pieredzes apmaiņu un sadarbību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja