Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Kinoteātrī Splendid Palace sākas Vudija Allena filmu vakari

No šodienas kinoteātra Splendid Palace jaunajā zālē ik vakaru būs iespēja baudīt Vudija Allena pēdējās desmitgades labāko filmu izlasi, aģentūru LETA informēja SIA _Rīgas nami _sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Pētersone.

Kinoteātris skatītājiem piedāvās tādas Allena filmas kā Vikija. Kristīna. Barselona, Lai notiek kas notikdams, Tu satiksi slaidu nepazīstamu tumšmati, Pusnakts Parīzē, Romai - ar mīlestību, kā arī režisora jaunākais veikums - kinolente Jasmīnas stāsts, kas Splendid Palace tiks rādīta no rītdienas, 14. septembra.

Režisors Allens dēvēts gan par Ņujorkas intelektuālo komiķi, gan par Eiropas tūrisma filmu pastkartīšu veidotāju, gan par neirotiķi ar labu humora izjūtu. Režisors, kurš pievērsies kino veidošanai 60. gadu vidū, joprojām spēj uzņemt pa jaunai filmai ik gadu.

"Viņa kontā ir gandrīz 50 filmu, kuras visas tā vai citādi ir uzlādētas ar humoru. Īstu Allena humoru. Pats apgalvo, ka 30 gadus apmeklējis psihoanalītiķi reizi nedēļā, līdz sapratis, ka tas neko nepalīdz, bet visās savās filmās šķetina vīriešu un sieviešu attiecības ar tādu izsmalcinātu asprātību un sapratēja noslēpumainību! Viņš joko par neuzticīgiem vīriem un izlutinātām mājasmātēm, par paveciem ebrejiem, sagurušiem politiķiem un neveiksmīgiem scenāristiem. Un Allenam kino pasaule visu piedod, pat visdivdomīgākos un nekorektākos jokus, kas filmās ir iepakoti ar neapšaubāmu cilvēcisku šarmu," par režisoru stāsta kinokritiķe Daira Āboliņa.

"Allens ir piedzīvojis arī atsalumu pret savām filmām - vismaz no amerikāņu publikas puses - pat 25 gadu garumā. Būdams ārpus Oskara balvu pretendentiem, viņš jau sen ir pasludināts par amerikāņu kino leģendu, ar akcentu uz 70. gadu kultūru. Tomēr pēdējos gados, sākot savu Eiropas filmu kolekciju, viņš atkal ir virsotnē, atkal ir Oskari, un viņš atkal ir "mīļākais" amerikāņu režisors, kurš zina visu par pilsētnieku neirozēm un tik jauki joko par veco Eiropu," saka Āboliņa.

Vudija Allena filmu vakari ik vakaru kinoteātrī Splendid Palace sāksies plkst. 19

Biļešu cena uz seansu būs trīs lati


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja