Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Lasītāju klubā Toma Kreicberga Dubultnieki un citi stāsti

Sestdien, 14. aprīlī Rakstniecības un mūzikas muzejā notiks Lasītāju kluba tikšanās, kurā ikviens aicināts apspriest Toma Kreicberga grāmatu Dubultnieki un citi stāsti, ko klajā laidusi izdevniecība _Zvaigzne ABC. _Toma Kreicberga stāsti ir aizraujošas vīzijas par cilvēces nākotni tehnoloģisko sasniegumu laikmetā.

Krājumā sastopams gan robots, kura sapnis ir kļūt par komponistu, gan latvietis, kurš ceļo laikā ar Rīgas metro starpniecību, gan vecītis, kurš skumst par zombiju izmiršanu un tāpēc rūpīgi kopj vienīgo pārpalikušo eksemplāru. Latvijā dzimušais un augušais Toms Kreicbergs stāstus raksta angļu valodā, parakstoties kā Tom Crosshill. Viņa stāsts Dubultnieki 2009. gadā ieguvis pirmo vietu prestižajā ASV fantastikas rakstnieku konkursā Writers of the Future, savukārt stāsts Mammu, te rakstām Žeņa, tavs dēls nominēts 2011. gada Nebula balvai – pasaulē prestižākajam literārajam apbalvojumam, kuru piešķir zinātniskās fantastikas un fantāzijas žanros rakstītiem darbiem. Rakstnieka stāsti angļu valodā bijuši publicēti dažādos atzītos literārajos žurnālos, taču viņa pirmā grāmata _Dubultnieki un citi stāsti _izdota Latvijā Ingus Josta tulkojumā. Stāstus augstu novērtējuši gan pazīstami ASV rakstnieki, gan latviešu autori un kritiķi.Literatūrkritiķis Guntis Berelis saka: "Kreicberga stāsti – tā nav tradicionālā fantastika, ko mēdz ieklasificēt atbilstošā plauktiņā, papildinot ar vārdu "zinātniskā"; autors drīzāk darbojas ar mazliet skumīgām, mazliet groteskām, mazliet ironiskām, bet visādā ziņā emocionāli piesātinātām metaforām. Veidojas pasaule, kurā pūķi sapņo lidot uz Parīzi, padomju laika Rīgā uzbūvēts metro, ar kuru var braukāt šurpu turpu uz mūslaikiem, lāgiem pazibinās kāda mazliet baisa, mazliet ironiska postapokaliptiska ainava." Katru mēnesi Rakstniecības un mūzikas muzejs izvēlas grāmatu, kas izpelnījusies īpašu lasītāju interesi un tāpēc kļūst par Lasītāju kluba diskusijas objektu. Katra mēneša otrajā sestdienā lasītāji tiek aicināti tikties pie kafijas tases, lai nepiespiestā atmosfērā apmainītos ar viedokļiem, kas radušies, lasot grāmatu, lai diskutētu savā starpā, iegūtu jaunus domubiedrus vai oponentus un intelektuāli aktīvi pavadītu sestdienas pusdienlaiku. Uz Lasītāju klubu netiek aicināti grāmatu autori, izdevniecību pārstāvji vai tēmas eksperti, lai lasītāji varētu brīvi izteikt viedokli un iespaidus, autoritāšu viedokļa neietekmēti. Lasītāju kluba tikšanās, kurā būs iespēja runā par Toma Kreicberga grāmatu Dubultnieki un citi stāsti, notiks sestdien, 14. aprīlī plkst. 12 Rakstniecības un mūzikas muzejā Rīgā, Pils laukumā 2. Dalība Lasītāju klubā ir bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notiks orķestra Rīga bezmaksas koncerti bērniem

No 12. maija līdz 2. jūnijam Rīgā svinēs Ģimenes mēnesi un šīs kultūras programmas ietvaros divas reizes izskanēs orķestra Rīga koncerts Supervaroņi – piektdien, 17. maijā, plkst. 17.00 Kultūras pi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja