Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Latvija piedalās Boloņas bērnu grāmatu tirgū

No 25. līdz 28. martam Boloņā (Itālija) notiek starptautiskais bērnu grāmatu tirgus, kurā piedalās arī Latvija, informēja Latvijas Literatūras centra pārstāve Arita Gutāne.

Tā dalībnieki ir Latvijas Literatūras centrs, Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padome (IBBY Latvijas sekcija), izdevniecības liels un mazs, Jumava, Zvaigzne ABC, Pētergailis un Lietusdārzs, kā arī bērnu grāmatu ilustratori Aleksejs Naumovs, Reinis Pētersons, Ūna Laukmane un Rūta Briede.

Latvijas stendā izstādītas skaistākās un labākās latviešu bērnu grāmatas – Starptautiskās Baltijas jūras reģiona Jāņa Baltvilka balvas bērnu literatūrā un grāmatu mākslā ieguvējas, Literatūras gada balvas laureātes, Pastariņa prēmijas ieguvējas, Bērnu žūrijas godalgotās grāmatas un grāmatu mākslas konkursā Zelta ābele nominētie izdevumi, kā arī izdevniecību jaunākās grāmatas. Latvijas stendā uzmanības centrā ir grāmatu mākslinieki Anita Paegle un Reinis Pētersons, kuri nominēti 2013. gada Astrīdas Lindgrēnas piemiņas balvai, un rakstniece Māra Cielēna.

Latvijas stendu no šūnkartona veidojis Jānis Mercs, stenda māksliniecisko noformējumu – Ūna Laukmane, Rūta Briede un Reinis Pētersons. Par godu Latvijas dalībai Boloņas bērnu grāmatu tirgū Latvijas Literatūras centrs izdevis informatīvus bukletus: Books to fall for par jaunākajām latviešu bērnu grāmatām un to autoriem, kā arī ilustratoru Reini Pētersonu un rakstnieci Māru Cielēnu.

Šogad Boloņas grāmatu tirgū viesu valsts statusā ir Zviedrija, kas gadatirgus apmeklētājiem piedāvā plašu literatūras, mākslas un kultūras programmu.

Boloņas bērnu grāmatu tirgus ir lielākais bērnu grāmatu tirgus pasaulē, kas notiek jau 50. reizi, pulcējot dalībniekus no vairāk nekā 60 valstīm. Boloņā satiekas izdevēji, autori, ilustratori, poligrāfisti, bibliotekāri, literārie aģenti un citi grāmatniecības nozares profesionāļi.

Latvijas dalību Boloņas bērnu grāmatu tirgū atbalsta Latvijas Kultūras ministrija.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja