Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Lielā Kristapa filmas skatāmas Positivus festivālā

Latvijas kino cienītājiem Nacionālais filmu festivāls Lielais Kristaps 2012 festivālā Positivus piedāvās īpašu spēlfilmu, dokumentālo filmu un animāciju izlasi ar plašu izvēli starp 24 festivāla filmām, tajā skaitā nominantu un laureātu darbiem.

Filmas būs skatāmas Nokia Kino teltī abās Positivus festivāla dienās 20. un 21. jūlijā Salacgrīvā, pastāstīja Lielā Kristapa pārstāve Marta Romanova.

Būs skatāms Ivara Zviedra un Ineses Kļavas vizuālais stāsts par attiecībām ar Purva Intu filmā Dokumentālists, kas  šogad saņēma labākās pilnmetrāžas dokumentālās filmas un skatītāju balvu. Būs arī apbalvotā Ilonas Brūveres dokumentālā filma Versija Vera par tēlnieci Veru Muhinu, kā arī Ģirta Straustiņa, Zanes Penezes un Sandija Semjonova emocijām bagātais un pārdomas rosošais kopprojekts Astoņi pilnmēneši. Vladislava Ščepina filma Aleksandrs Laime un Anhela ūdesnkrituma dimanti aizvedīs celojumā uz Venecuēlas džungļiem. Antras Cilinskas filmā Vai viegli...? Pēc 20 gadiem turpinās atbilžu meklēšana uz jautājumu par sapņiem un cerībām, bet Ilzes Burkovskas-Jakobsenas Kleitas, mātes un meitas tiek jautāts, cik liela nozīme jauniešu dzīvē ir izskatam.

Programmā ir Ivo Brieža un Māras Ķimeles eksperimentālā īsfilma Filma, kas šogad tika novērtēta kā labākā īsmetrāžas spēlfilma. Īsfilmu cienītājiem piedāvās Dāvja Kaņepes filmu Noklausīšanās par to, kas jāizcieš māksliniekam, lai varētu pelnīt. Pauls Ķesteris filmā Personību veikals izspēlē fantāziju par jaunu identitāšu pirkšanu, Una Rozenbauma filmā Logs stāsta par skaistiem meliem kā izklaidi. Ilzes Kungas Gaismas zīmes runā par nejaušībām vai sakritībām sievietes un vīrieša pasaulē vienam otru meklējot, bet Aleksandra Ruseviča komēdijā Pielaikot sieviete pēkšņi atrod, par ko sen sapņojusi, savukārt Lauris Beinerts parāda zobu feju filmā Vai zobu feja ir īsta?.

Īpašo animācijas filmu programmu bērniem sestdienas, 21. jūlija, rītā ievadīs Reiņa Pētersona animācijas filma Ursus, kas šogad atzīta par labāko debiju filmu mākslā. Mazos skatītājus priecēs arī Edmunda Jansona multenīte Kā lupatiņi mazgājās, kura apbalvota nominācijā labākais animācijas filmas mākslinieks, Nila Skapāna plastilīna tehnikā veidotās filmiņas Tārpiņš, Burvīga diena, Es gribu redzēt rūķīšus, Porcelāns?!, kā arī tādas animācijas kā Rozes Stiebras Kā Brālītis Trusītis uzvarēja Lauvu, studijas Rija animācija Lote un Mēness akmens noslēpums, Pētera Novika Skatu meklētājs, Reiņa Kalnaella Joka pēc alfabēts. Savukārt vecākiem būs domāta Aijas Bley animācijas filma pieaugušajiem Sieviete un vējš.

Nacionālais filmu festivāls Lielais Kristaps ir kino svētki, kas reizi divos gados pulcē skatītājus un filmu veidotājus, lai kopīgi izvērtētu jaunāko Latvijas filmu ražu. Nākamais festivāls plānots 2014. gada pavasarī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja