Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Nedēļas nogalē Kuldīgā notiks Dizaina filmu festivāls

Mākslas, radošas noskaņas un vienkārši romantiskas atpūtas mīļotāji aizvien vairāk iecienījuši apmeklēt Kuldīgu, turklāt ne tikai vēsturiskās arhitektūras un stilīgo kafejnīcu, bet arī kultūras pasākumu dēļ. No 31. jūlija līdz 2. augustam Kuldīgā notiks Dizaina filmu festivāls.

Festivāla programmu veidos sešas pilnmetrāžas dokumentālās filmas, kas pēta ar mākslu un radošumu saistītās jomas, kuru artēriju pamatplūsmu nosaka dizains. Paralēli filmu programmai vairākās vietās Kuldīgā tiks rīkoti arī citi ar dizaina tematiku saistīti notikumi. "Galvenais fokuss gan izvēlētajām filmām, gan pārējiem festivāla notikumiem ir māksla un dažādi ar to saistīti amati. Tāpēc gribas, lai diskusijās iesaistās ne tikai profesionāļi, bet arī vietējie iedzīvotāji un citi interesenti," aicina viens no Dizaina filmu festivāla organizatoriem Māris Prombergs.

Festivālu piektdien atklās ar Kuldīgas Novada muzeja rīkotu sarunu ciklu Kā tur īsti bija..?. Pieaicināto speciālistu un klātesošo sarunas dalībnieku diskusijās tiks apskatīta veikalu nosaukumu un zīmju gleznošana uz mājām un tas, kā šī profesija dažādos laikos iekļāvusies Kuldīgas un citu Latvijas pilsētu vidē. Pēc diskusijām Pils parkā notiks festivāla atklāšanas brīvdabas seanss - režisoru Feitas Levinas un Sema Meikona filma Izkārtņu gleznotāji (2014), kas stāsta par ielu zīmju apgleznotāju aroda pārmaiņām un atdzimšanu pēdējos gados ASV.

Sestdien visas dienas garumā darbosies radošā telts bērniem un pieaugušajiem, piedāvājot interaktīvas un informatīvas aktivitātes un uzsverot, ka laba dizaina pamatā vairs nav tikai smalka estētiskā bauda, bet arī apkārtējās vides saglabāšanas un ilgtspējības apsvērumi.

Bet svētdien festivāla apmeklētāji un jo īpaši Kuldīgas iedzīvotāji aicināti piedalīties kopīgās vakariņās, paņemot līdzi kādu gardumu no dārza galda klāšanai Kuldīgas Mākslinieku rezidences terasē Ventas krastā. Vakariņu laikā ar lekciju par iedzīvotāju pašdarbības veidiem uzstāsies pilsētvides aktīvists un bloga Urban funscape autors Guntis Stirna. "Kuldīga ir ar dizaina iniciatīvām bagāta vieta - ir atvērta Kuldīgas Mākslinieku rezidence, aktīvi rosās Mākslas akadēmijas pārstāvji. Šī tendence augs un attīstīsies, tāpēc man prieks par Dizaina filmu festivālu kā specifisku nozares notikumu, kas ir klātesošs tieši Kuldīgā un unikāls - ne Baltijas, ne Ziemeļeiropas valstīs nav analoga," stāsta M. Prombergs. Festivāls, kura idejas autori un kuratori ir Singapūras dizaina studija Anonymus, radies 2010. gadā un pievēršas ne tikai dizaina, bet arī citu mākslas jomu, pilsētvides un sociālajiem jautājumiem. Festivāls Singapūrā norisinās ik gadu un paralēli ceļojis arī uz citām pasaules pilsētām - Portlendu, Berlīni, Bangkoku u. c.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja