Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

No zelta kino klasikas līdz mūsdienīgam stāstam - kanālā LNT

Janvārī LNT četros pirmdienu vakaros piedāvās latviešu filmas Vella kalpi, Melnā vēža spīlēs u.c. un četras piektdienas ar  krievu kino klasiku (filmām _Eglītes, Ivans Vasiļjevičs maina profesiju _u.c.). Vēl LNT skatītājiem piedāvās filmas  Slēgtā sala ar Leonardo di Kaprio galvenajā lomā TV pirmizrādi.

Krievu kino klasika

Janvārī četras piektdienas pēc kārtas ikviens LNT skatītājs varēs sastapties ar iecienītiem Krievijas aktieriem un izbaudīt viņu lielisko aktierspēli. Pirmā no filmām - Eglītes - skatītājus sasniegs 4.janvāra vakarā plkst.20.40. Filmas darbība norisinās vienpadsmit dažādās pilsētās 31.decembrī, kad, tuvojoties Jaunajam gadam, ne viens vien nokļūst sarežģītā situācijā. Visi stāsta varoņi ir savstarpēji saistīti, nododot ziņu viens otram, kuras pēdējais adresāts ir pats Krievijas prezidents.

11.janvāra vakarā gaidāms visiem zināmais stāsts par inženieri Timofejevu jeb filma Ivans Vasiļjevičs maina profesiju. Timofejevs ir izgudrojis laika mašīnu, kas viņa dzīvokli savieno ar tālo 16.gadsimtu jeb, pareizāk sakot, Ivana Bargā apartamentiem. Tur nonāk sabiedriski aktīvais pensionārs Ivans Vasiļjevičs Bunša, kā arī dzīvokļu zaglis Žoržs Miloslavskis. Savukārt diženais cars Ivans Bargais pārceļas uz 20.gadsimtu. Kas notiks, kad laika mašīna sabojāsies? Savukārt 18.janvārī humors un nopietnība vienlaikus mīsies stāstā par Afoņu jeb Afanasiju, bet 25.janvārī LNT skatītājiem tiks piedāvāta filma Mīlestības formula.

Latviešu stāsti

Janvārī kanāls LNT skatītājiem piedāvās arī latviešu zelta klasikas filmas, kuras vieno dažādas paaudzes. 7.janvāra vakarā plkst.21.10 varēs noskatīties vecos, labos Vella kalpus, kas atklāj stāstu par trim brašiem latviešu puišiem – Andri, Pēteri un Ērmani, kuri taisnības, draudzības un mīlestības vārdā veic pilnīgi neiedomājamus un pārdrošus varoņdarbus. Viņu gaitas balsta trīs jaunas dāmas, kas viņus mīl un kuras arī viņi mīl – Ruta, Anna un Lēne. Viņas ir drosmīgas, gudras, jautras un asprātīgas jaunas sievietes.  

14.janvārī plkst.21.10 tiks piedāvāta filma Vella kalpi vella dzirnavās. Tā ir komēdija ar dziedāšanu, dejošanu, pārģērbšanos un mānīšanos, ar intrigām un mazliet mistikas no Rēbusa puses. Šajā filmā turpinās brašo Rīgas aizstāvju piedzīvojumi, kas tik jautri un veiksmīgi risinājās filmā Vella kalpi. Viņu spēks un drosme noderēs arī Vella dzirnavās. 21.janvārī būs skatāma filma Melnā vēža spīlēs, bet  latviešu vakari noslēgsies 28.janvārī ar ironisko melodrāmu Mans draugs nenopietns cilvēks.

Televīzijas pirmizrāde

Pēc zelta kino klasikas vakariem LNT skatītājiem tiks piedāvāta televīzijas pirmizrāde filmai Slēgtā sala (Shutter Island) ar Leonardo di Kaprio (Leonardo di Caprio) galvenajā lomā. 9.janvārī plkst.22.10 ikviens varēs ļauties psiholoģiskai drāmai, kas veidota pēc tāda paša rakstnieka Denisa Leheina (Dennis Lehane) nosaukuma romāna. Tā ir pārliecinoši debitējusi Ziemeļamerikas kinoteātros un nopelnījusi 40,2 miljonus dolārus. Filmas režisors ir Mārtins Skorsēze (Martin Scorsese) kopā ar galvenās lomas atveidotāju L.D.Kaprio. Filmas darbība norisinās 1954.gadā aukstā kara laikā, un tā stāsta par izmeklētāju Tediju Danielu, kurš ierodas Slēgtās salas slimnīcā, kurā ieslodzīti garīgi slimi noziedznieki. Sākotnēji vienkāršā izmeklēšana ātri vien kļūst neizskaidrojama un bīstama.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja