Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Nosaukti Jāņa Baltvilka balvas nominanti

Izvērtējot no 2012. gada maija līdz 2013. gada maijam Latvijā iznākušās bērnu grāmatas, Jāņa Baltvilka balvai bērnu literatūrā izvirzīti četri autori.

Juris Zvirgzdiņš nominēts par grāmatām Rīgas runča Maurīcija piedzīvojumi (Jāņa Rozes apgāds, 2012), Kad muzejā iespīd mēness jeb Tobiass un draugi sargā Rīgas vēsturi (Liels un mazs, 2012) un Seši stāsti par ASV vēsturi (Pētergailis, 2013), Valdis Rūmnieks par grāmatu pusaudžiem Atnācēju noslēpums (Zvaigzne ABC, 2012), Inese Zandere par dzejoļu krājumu Līze Analīze un citi slimnīcas skaitāmpanti (Liels un mazs, 2012) un bilžu pasaku Pūces svinības (Liels un mazs, 2012), Lilija Berzinska par grāmatu Ziloņu dārzs (Dienas Grāmata, 2012).

Šogad bijusi ļoti spēcīga konkurence bērnu grāmatu ilustrāciju jomā. Uz Jāņa Baltvilka balvu grāmatu mākslā pretendē Indra Sproģe par ilustrācijām mākslinieces pašas izdomātajai un uzrakstītajai grāmatai Māci mani, Degunlāci (PoliGrāma, 2012), Reinis Pētersons par ilustrācijām I.Zanderes grāmatai Līze Analīze un citi slimnīcas skaitāmpanti (Liels un mazs, 2012), P.van Lona grāmatai Šausmu autobuss (Liels un mazs, 2013) un L.Pastores grāmatai Maskačkas stāsts (Neputns, 2013).

Balvu savā īpašumā var iegūt arī Gita Treice par ilustrācijām I.Samauskas grāmatai Meitene, kura mācēja visas pasaules valodas (Pētergailis, 2013), Edmunds Jansons par ilustrācijām A.Kivirehka grāmatai Kaka un pavasaris (Liels un mazs, 2012), Ilze Abika par ilustrācijām V.V.Landsberģa grāmatai Zirga Dominika mīlestība. Ābolu pasakas (Liels un mazs, 2012) un dzejas bilžu grāmatiņu sērijas BIKIBUKS (Nr.1-12) dizaina autori Rūta Briede un Artis Briedis (Liels un mazs, 2012-2013).

Balvas pasniegšanas notiks 24. jūlijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja