Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Pēdējo reizi demonstrēs īsfilmu programmu 6 stiķi

Trešdien, 7. novembrī, plkst.14.30 un ceturdien, 8.novembrī, plkst.21 k/t Splendid Palace pēdējo reizi tiks demonstrēta īpaša īsfilmu programmu 6 STIĶI, kurā apkopotas sešas pēdējā laika labākās, Nacionālajā kino festivālā Lielais Kristaps 2012 nominētās latviešu īsfilmas. Skatītāji vienkopus varēs noskatīties tikko prestižajā kino festivālā Raindance Film Festival iekļauto Unas Rozenbaumas darbu Logs, Dāvja Kaņepes Noklausīšanos, Ilzes Kungas-Melgailes Gaismas zīmes, Paula Ķestera Personību veikalu, Elīnas Eihmanes filmu Gūtenmorgens un trešā acs, kā arī Lielā Kristapa ieguvēju -  Ivo Brieža un Māras Ķimeles īsfilmu Filma.

Unas Rozenbaumas mistikas apdvestā īsfilma Logs aizved uz aizgājušo gadsimtu – jauns pilsētas švīts uz nervu sabrukuma robežas ierodas krāšņā lauku muižā. Cerētā miera vietā viņu sagaida jauna sieviete, kura atklāj viņam kādu noslēpumu. Skatītājs uzzinās, vai un kā vīrietis spēs mīklu atrisināt.

Dāvja Kaņepes Noklausīšanās ir stāsts par konservatorijas absolventu, vijolnieku Džakomo, kas iztur muzikalitātes testu dīvainas imigrantu komisijas priekšā. Mūziķis pat nenojauš, ka tik sen lolotā darba iegūšanai savā profesijā, viņu sagaida vēl lielāks pārbaudījums.

Ilzes Kungas īsfilmā Gaismas zīmes tiek risināta komiska drāma par divām pasaulēm. Tā ir cīņa starp realitāti, kuru konstruē sievietes neatlaidīgie mēģinājumi iekarot noskatītā vīrieša simpātijas, un fantāziju, kurā dominē viņu abu zaļi, dzelten-i sarkanās kā luksofors ilūzijas.

Īsfilmā Personību veikals, kuras autors ir Pauls Ķesteris, galvenā varone Īda nopērk sev jaunu personību, lai glābtu laulību. No noslēgtas un pakļāvīgas būtnes viņa kļūs par sevi pārliecināta un drosmīga sieviete. Bet vai šīs izmaiņas noved pie rezultāta, ko viņa gaidījusi?

Elīnas Eihmanes īsmetrāžas spēlfilma Gūtenmorgens un trešā acs ir traģikomēdija par vīrieti, kas vēlas uzlabot redzi, un – lai to izdarītu – galvenais varonis dodas psihodēliskā ceļojumā ar mērķi atvērt trešo aci. Diemžēl, ne viņa ģimene, ne draugi nav mierā ar Gūtenmorgena ķēmīgo izskatu. Nākas aci vērt ciet.

Ivo Brieža īsfilma Filma šogad ieguva Lielo Kristapu. Filma stāsta par trim jauniem vīriešiem, kuri dodas uz vientuļu lauku māju, lai nedēļas laikā uzfilmētu filmu, kas viņus padarīs par ievērojamiem cilvēkiem. Nevienam no viņiem nav iepriekšējās pieredzes, taču ir vajadzība mainīt dzīvi. Kad eksperiments jau šķiet pilnīgi izgāzies, viens no viņiem tiek atrasts miris. Nav skaidrs vai tā ir nejaušība, pašnāvība vai slepkavība, taču īsts līķis kadrā apmierina visus – ar to varētu sākties viņu Filma.

Programmas producente Zane Puriņa skaidro, ka īsfilmu programmas nosaukums 6 stiķi nav nejaušība: "Kino  tāpat kā kāršu spēle ir apsēstība un kaislība. "Stiķis" kāršu valodā nozīmē vinnēta izspēle, un šīs īsfilmas patiešām ir vinnējušas. Tāpat vārds "stiķis" mums saistās ar kādu atrakciju vai triku, ko skatītāji noteikti varēs piedzīvot 6 stiķu seansos.

Biļetes iepriekšpārdošanā iespējams iegādāties Splendid Palace kasēs un www.splendidpalace.lv.

Vairāk informācijas: Video reklāma: http://vimeo.com/49017273; http://www.facebook.com/6Stiki

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja