Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rakstnieki darbībā. Pasākumā Rakstnieki uz delnas aicina iepazīt rakstnieku ikdienu

Rakstniecības un mūzikas muzeja (RMM) kultūrtelpā Tintnīca 28. novembrī no plkst. 12.00 prozas lasījumu festivāla laikā notiks pasākums Rakstnieki uz delnas. Visas dienas garumā dažādi latviešu rakstnieki strādās Tintnīcā, savukārt plkst. 18.00 norisināsies rakstnieku sarunas, informēja RMM pārstāve Annija Luīze Pentjuša.

Interesenti ir gaidīti visas dienas garumā, lai vērotu rakstnieka darba dienu, kafijas pauzēs, kuras plānotas reizi stundā, būs iespēja rakstniekiem uzdot jautājumus un aprunāties. Strādājošu rakstnieku netraucēt.

Šī gada Prozas lasījumu festivāla tēma ir Profesija – rakstnieks. "Ja jau reiz profesija, tātad rakstnieks "strādā". Kā strādā? Okeāna krastā, protams! Viņš ilgi veras saulrietā, tad drudžaini steidz pierakstīt nupat prātā ienākušās ģeniālās rindas datorā vai piezīmju kladē. Iespējams, turpat okeāna krastā ir arī rakstāmgalds. Varbūt plašu atskaņotājs. Vēl iespējams, ka šādi ar Latvijas rakstniekiem nav atgadījies. Varbūt viņi/viņas ar uz gurna uzsēdinātu divgadnieku vāc pa grīdu izmētātu lego un raksta domās. Tikai sapņo par rakstīšanu pļavā, uz rūtainas piknika segas, apkārt zum kukainīši. Vai arī tad tā skaitās "strādāšana"? Vai rakstnieku darbs mērāms brīžos, kad viņi raksta? Cik daudz viņiem vajadzētu uzrakstīt, lai tas būtu darbs?" izsakās rakstniece Laura Vinogradova.

Uz kopīgu darba dienu tiksies rakstnieki Vilis Kasims, Laura Vinogradova, Māris Bērziņš, Dace Rukšāne, Osvalds Zebris, Evija Gulbe, Zane Zusta, un Oskars Vizbulis. Apmeklētājiem būs iespēja vērot, kā rakstnieki strādā – vai viņi rakstīs, lūkosies pa logu, izstaipīsies, ēdīs, vai pat piedzīvos emocijas līdzīgas saviem varoņiem.

Rakstnieki uz delnas ir unikāla iespēja gan literatūras mīļotājiem, gan tiem, kas interesējas par radošo procesu, iegūt dziļāku izpratni par rakstnieku darbu un ikdienu. Vai rakstnieku darbs tiešām ir tikai tas, ko viņi uzraksta? Vai tas ietver arī sapņošanu, pārdomas, un dzīves ikdienu?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja