Laika ziņas
Šodien
Pērkona negaiss
Rīgā +23 °C
Pērkona negaiss
Otrdiena, 18. jūnijs
Madis, Alberts

Rīgas cirkā notiks starptautiska konference kultūras nozares profesionāļiem

Rīgas cirks sadarbībā ar starptautiskiem partneriem rīko konferenci par aktualitātēm skatuves mākslās un menedžmentā. Konference norisināsies Rīgas cirkā 19. un 20. jūnijā, un tās apmeklējums ir bez maksas – iepriekš reģistrējoties

Konference Leadership in Circus jeb Līderība cirkā veltīta jautājumiem, kas aktuāli ne vien cirka, bet dažādu citu radošo jomu pārstāvjiem. Konference ir plaša starptautiskā projekta New Horizons Leadership Programme noslēguma notikums, kurā piedalīsies daudzi pieredzējuši kultūras nozares eksperti.

Konferencē tiks iztirzātas gan tādas daudzās nozarēs aktuālas tēmas kā inovācijas, nākotnes tendenču prognozes, klimata un vides jautājumi un iekļaušanas aspekts, gan tiks runāts par kultūras menedžmenta riskiem, (ne)izdegšanu un citiem nozarei būtiskiem jautājumiem.

Kā galvenie runātāji un meistarklašu vadītāji konferencē aicināti viesi no dažādām Eiropas kultūras organizācijām.

Helēnas Koles (Helen Cole) un Helēnas Deivīzas (Helen Davies) vadītā Apvienotajā Karalistē bāzētā mākslas producēšanas organizācija In Between Time guvusi pieredzi daudzu starptautisku un starpdisciplināru projektu īstenošanā – realizēti dažādi izglītības projekti, veidota sadarbība ar muzejiem, rīkoti festivāli un dažādu citu formātu iniciatīvas. Kole un Deivīza runās par sadarbības vadības lomu mākslās un par to, kā sevi un savu komandu pasargāt no izdegšanas sindroma.

Sociālā cirka asociācijas Sirkus Magenta vadītāja, trenere un pedagoģe Silja Kūtinena (Silja Kyytinen), kas ikdienā strādā pie dažādu vecumu un spēju cilvēku sociālās iekļaušanas, runās par vērtībās balstītu vadību.

Konferencē ar runām un meistarklasēm piedalīsies arī Zviedrijas cirka organizācijas Cirkus Cirkör dibinātāja Tilde Bjorfoša (Tilde Björfors), Horvātijas cirka festivāla Peculiar Families mākslinieciskā vadītāja un producente Antonija Kuzmaniča (Antonia Kuzmanić), kā arī kultūras menedžmenta eksperti no Latvijas – Latvijas Nacionālās operas un baleta valdes loceklis Sandis Voldiņš un Latvijas Jaunā teātra institūta mākslinieciskā vadītāja, festivāla Homo Novus projektu līdzkuratore un festivāla DemArt projektu koordinatore Santa Remere.

Rīgas cirka direktore Māra Pāvula stāsta par konferences nozīmīgumu Latvijas kultūras norišu kontekstā: “Šāda līmeņa nozares profesionāļu pulcēšanās Rīgā ir vērā ņemams notikums pašmāju kultūras nozares pārstāvjiem. Ja mēs ticam, ka mākslai ir spēks virzīt pasauli labākā virzienā, tad ir būtiski dalīties pasaules labākajās praksēs un tās padarīt pieejamas cilvēkiem, kas šos mākslas procesus virza. Privātais sektors aktīvi strādā pie jauno vadītāju izaugsmes un runā par cilvēkresursu tendencēm un sociālo atbildību. Tikpat būtiski šādu sarunu risināt ir arī radošajās industrijās un mākslās. Konferencē pulcēsim dalībniekus no Latvijas un citām valstīm, lai kopā veidotu labvēlīgu augsni gan cirka, gan visu skatuves mākslu nozares attīstībai.”

Konference ir viens no aprīkotās Rīgas cirka arēnas atklāšanas sezonas notikumiem, kā arī starptautiskā projekta New Horizons Leadership Programme noslēguma pasākums.

New Horizons Leadership Programme (NHLP-EU) ir starptautiska programma, kas jaunajiem cirka nozares līderiem no dažādām Eiropas valstīm nodrošina iespēju doties pieredzes apmaiņā uz citu valstu cirka organizācijām. Rīgas cirks izraudzīts par programmas noslēguma vietu – līdz ar to konferencē piedalīsies arī programmā iesaistītie jaunieši un visu iesaistīto Eiropas cirka organizāciju pārstāvji. NHLP-EU konferenci Rīgas cirks rīko sadarbībā partnerorganizācijām Dynamo Workspace (Dānija) un Cirkus Syd (Zviedrija), un to līdzfinansē Eiropas Savienības programma Radošā Eiropa.

Cirkus Syd pārstāve Līna B. Franka (Lina B. Frank) par līderības programmu un tās noslēguma konferenci teic: "NHLP programma radīta, lai jaunajiem kultūras līderiem dotu iespēju atrast savu vietu mākslu – un īpaši cirka mākslas – līderībā. Eiropā cirks ir klasiska mākslas forma, kas sakņojas tradīcijās, tāpēc ir svarīgi domāt un diskutēt par tā nākotni un attīstību šajā nemitīgi mainīgajā pasaulē. Programmas noslēguma konference ir iespēja aktuālās tēmas padarīt pieejamas ne vien programmas dalībniekiem, bet daudz plašākam interesentu lokam.”

Pilna konferences programma un saite uz reģistrāciju –  https://cirks.lv/jaunumi/leadership-in-circus-programma/.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja