Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Šovakar Lailas Pakalniņas filmas Četrdesmit divi pirmizrāde

30. aprīlī plkst. 19 kinoteātrī Splendid Palace pirmizrādi piedzīvos Lailas Pakalniņas dokumentālā filma Četrdesmit divi, kuras galvenais varonis būs maratons, informēja Latvijas Nacionālā kino centra pārstāve Astra Spalvēna.

Ko nozīmē piedalīties maratonā, zina daudzi, jo piecu kilometru distance šeit pat Rīgā ir pa spēkam gan bērniem, gan ne tik rūdītiem skrējējiem, kurus vieno piedalīties prieks. Ko nozīmē pieveikt 42 kilometrus – to zina tikai retais.

Ideja par filmu Lailai Pakalniņa radās, pirms diviem gadiem skrienot savu pirmo maratonu. Likumsakarīgi tieši Nordea Rīgas maratons pārtapa par dokumentālo kino. Četrdesmit divi ir veltījums skrējējiem, kuram katram ir savs stāsts par izaicinājumiem, cīņu ar sevi, noberztām kājām un prieku par finiša līniju. Vēl lielākā mērā filma ir veltījums līdzjutējiem un tiem, kuri vienmēr ir vēlējušies kļūt par maratona dalībniekiem, bet dažādu iemeslu dēļ to nevar izdarīt. Filma ir iespēja piedalīties maratonā un izdzīvot to no sākuma līdz beigām.

2012. gada Nordea Rīgas maratons tapa par filmu, pateicoties operatoriem Uldim Jancim, Krišam Roziņam, Arko Okk, Uldim Cekulim, Annai Pakalniņai un ikvienam no 18 180 dalībniekiem, kurus atbalstīja vēl lielāks līdzjutēju skaits.

Gan uz pirmizrādes, gan turpmākajiem filmas seansiem īpaši viesi ir visi šī gada Nordea Rīgas maratona dalībnieki – 42 km distances veicējiem ieeja ir bez maksas, pusmaratona skrējēji varēs iegādāties biļeti par Ls 1.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja