Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

TV3 Valentīna dienā piedāvā noskatīties Titāniku

TV3 par godu Valentīna dienai 14.februārī plkst.20.20 piedāvās aizkustinošo un leģendāro mīlas stāstu Titāniks, kurā galvenās lomas uzticētas Leonardo di Kaprio un Keitai Vinsletai. Šajā filmā Rozu jaunībā atveido aktrise K.Vinsleta, savukārt Rozu vecumdienās atveido Glorija Stjuarte, kura ir dzīvojusi tālajā 1912.

gadā. G.Stjuarte bija pirmā sieviete, kas 87 gadu vecumā ieguva Oskara balvu. Filmas režisors Džeims Kamerons sākotnēji to bija plānojis saukt par Planet Ice jeb Ledus zemi, jo, atrodoties Kanādā, bija uzņēmis īsus kadrus ar ledus gabalu atdalīšanos tieši zem šī filmas nosaukuma. Taču, kad nāca ideja par reālu kadru iekļaušanu, kā kuģis Titāniks uztriecas leduskalnam Ziemeļatlantijā, režisors saprata, ka vēlas veidot dokumentālu filmu. Līdz ar to radās jaunais nosaukums - Titāniks.

Filmas uzņemšana kopumā ilga septiņus mēnešus, tās kopējās izmaksas veido 200 miljonus dolāru, kas ir daudz vairāk par paša kuģa būvniecības izmaksām (tie bija 7,5 miljoni USD). Filmas uzņemšanas laikā tika izlietoti aptuveni 90 000 galoni ūdens. Interesanti, ka kopējais zemūdens kadru ilgums ir 12 minūtes, toties to uzņemšanai tika veltītas vairākas stundas. Lai arī dziļums, kurā aktieriem vajadzēja nirt, bija tikai viens metrs, režisors Dž.Kamerons to darīja kopā ar aktieriem, lai izjustu emocionālo pārdzīvojumu un izprastu tās sajūtas, kas bija viņiem. Un vēl – aizvadītajā gadā tika izlaista Titāniks 3D versija, kuru abi aktieri L.di Kaprio un K.Vinsleta vēroja kā pirmoreiz. Abi bija šokēti par redzēto, jo tolaik K.Vinsleta izskatījās daudz apaļīgāka, bet di Kaprio - tievāks.

Dž.Kamerons, pabeidzot filmas scenāriju, atklāja, ka varonis Džeks Dosons patiesībā bijis reāls cilvēks, kurš 1912.gada 15.aprīlī gāja bojā traģiskajā kuģa sadursmē. Džeku filmā Titāniks atveido siržu lauzējs L.di Kaprio. Viens no skaistākajiem mirkļiem filmā ir, kad Džeks gatavojās zīmēt Rozu, un lūdz: "Apgulies gultā! Atvainojos, es gribēju teikt uz dīvāna." Patiesībā scenārijā bija rakstīts "Apgulies uz dīvāna!". L. di Kaprio pārteikšanās izskanēja tik ticami, ka režisors filmā izmantoja tieši šo versiju. Un vai zinājāt, ka Dž.Kamerons ir zīmējis pilnīgi visas bloknotā esošās Rozas bildes? Jā, tā patiesībā nav L.Di Kaprio, bet gan režisora roka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja