Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Uzņemta jauna filma par bītliem

Pirmizrādi piedzīvojusi jauna filma par leģendāro grupu The Beatles, ziņo Reuters.

Filma All Together Now pagājušajā nedēļā debitēja Silverdokas dokumentālo filmu festivālā Amerikā, un, lai arī plānots publiski to izrādīt vien dažas reizes, patlaban ritot darbs pie tās izdošanas DVD formātā. Kinodarbā All Together Now uzmanība pievērsta dzīvajiem The Beatles dalībniekiem un viņu radiniekiem, kas pirms pāris gadiem apvienojās, lai uzvestu Lasvegasā mūziku Love, kurā skan bītlu dziesmas jaunās skaņās.


Pols Makkartnijs un Ringo Stars pie mūzikla Love radīšanas strādāja kopā ar Joko Ono, Džordža Harisona atraitni Olīviju un arī The Beatles ilggadējo producentu seru Džordžu Mārtinu. «Es gribēju pavēstīt stāstu par cilvēkiem, kuri kļuvuši par mitoloģiskām personībām,» atzinis filmas režisors kanādietis Adrians Vills. Savukārt filmas producents Džonatans Klaids pavēstījis, ka filma bijusi izaicinājums — bijušos bītlus un viņu līdzgaitniekus nācies filmēt no attāluma, neesot bijis viegli arī iekarot Joko Ono un Harisona uzticību.


Izrādes Love izmaksas sasniedza 180 milj.ASV dolāru, un tā tika uzvesta īpaši uzbūvētā teātrī Mirage viesnīcā 2006.gadā. Izrādē piedalījās Cirque de Soleil (Saules cirka) akrobāti un dejotāji, ekspresīvi parādot bītlu mūzikas attīstību no jautras popmūzikas līdz psihodēlijai, turklāt īpašu lomu teatrālajā vēstījumā spēlēja bītlu radītais seržants Pepers. Ideja uzvest šo mūziklu radusies Džordžam Harisonam, kurš bijis draudzīgās attiecībās ar Saules cirka dibinātāju Gaju Lalibertu. Savukārt režisors Vills jau iepriekš bija uzņēmis cirka mākslinieku priekšnesumus kinolentēs, un sākotnēji bijis plānots, ka All Together Now būs vien īsfilma. Taču Vills, kurš jau gadiem ilgi bijis bītlu fans piedāvājis izveidot daudz grandiozāku filmu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja