Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Galleria Riga atklās Kristīnes Kvitkas personālizstādi

No 6. līdz 31. augustam Pop - up mākslas galerijā tirdzniecības centra Galleria Riga 6. stāvā, būs apskatāma mākslinieces Kristīnes Kvitkas personālizstāde Vietu un parādību tīrā esence, informē mākslas galerijas pārstāvji.

"Tīrā esence ir īpaša viela, kas parādās atveidojot netveramas un neaprakstāmas sajūtas, kas rodas redzot kādu ainavu, dabas parādību, kādu gaismas efektu. Parādīt pasaules (dabas) neredzamo daļu, tas ir kā pamatuzdevums, kura forma vēlāk pielāgojas atkarībā no tā, kas tiek attēlots.  Katra glezna it kā pati izvēlas savu ceļu. Manās gleznās mežs nemaz netiek attēlots burtiski, bet tiek attēlots tā dvēseles atspulgs, nospiedums uz audekla. Ainavas ir kā meža, ūdens, zemes, zāles "portretējumi". Tie ir jaunas realitātes meklējumi. Gleznas ir kā stāsti par dabu, par tās vērtību, par cilvēku tuvumu tai. Tādēļ cilvēka tēla klātbūtne ir neatņemama sastāvdaļa jaunajos darbos, tā palīdzot skatītājam identificēties  un uztvert gleznas vēstījumu," tā par izstādes būtību stāsta gleznotāja Kristīne Kvitka.

Māksliniece studējusi glezniecību un 2010. gadā ieguvusi maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijā. Jaunā gleznotāja divus gadus mācījusies Itālijā, un izstādēs piedalās no 2005. gada. Kvitkas darbi atrodas privātkolekcijās Latvijā, Krievijā, ASV un  Eiropā.

Vietu un parādību tīrā esence atklāšana un tikšanās ar mākslinieci Kristīni Kvitku notiks Pop-up mākslas galerijā 5. augustā plkst. 18. Izstāde būs apskatāma katru dienu no plkst. 12 līdz 19, izņemot pirmdienas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja