Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kim? galerijā būs skatāma Maijas Kurševas personālizstāde Spriedze

Kim? galerijā no 26. augusta līdz 16. oktobrim būs apskatāma Maijas Kurševas personālizstāde Spriedze, informēja Kim? Laikmetīgā mākslas centra izstāžu projektu vadītāja Evita Goze.

"Mūsu robeža ir līnija zem spiediena. Lielais cietums tepat pāri upei, slepkava elpo aiz žoga. Plūst nafta, spiegi, propaganda. Plūst asaras, dusmas un naids. Spekulatīvo ainavu klusi apsargā ar valodu sapāroti koku un krūmu grupējumi," par izstādi stāsta māksliniece.

Maija Kurševa (dzimusi 1981. gadā Lielplatonē) ieguvusi bakalaura (2006) un maģistra (2008) grādu Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļā. Kurševa strādā ar instalāciju, kustīgo attēlu, grafiku un zīmējumiem. 2017. gadā Kurševa dibinājusi nekomerciālu galeriju Low un veidojusi galerijas izstāžu programmu (2017-2019). Dibinājusi Rīgas Zīnu festivālu un bijusi festivāla izstāžu kuratore (2016, 2018), kā arī ar domu biedriem dibinājusi mākslinieku apvienību Popper Publishing un vadījusi kolektīva projektus (2012-2018). Kurševa bijusi mākslinieku rezidencēs Kai, Tallinā (2020), ISCP, Ņujorkā (2019) Cité Internationale des Arts, Parīzē, Kim? Rezidences balvas 2019 ietvaros, (2019) un Iaspis, Ūmeo (2013). Piedalās izstādēs kopš 2004. gada Latvijā un ārvalstīs. 2017. gadā nominēta Purvīša balvai par darbu “Dzīvesprieks”. Šobrīd Kurševa pasniedz kompozīciju un sietspiedi Latvijas Mākslas akadēmijas Kustība. Attēls. Skaņa. apakšnozares studentiem. 2021. gadā Kurševas darbi tika iekļauti izdevniecības Phaidon zīmējumam veltītajā izdevumā Vitamin D3. Kim? un Kurševa sadarbojas kopš 2009. gada un Spriedze ir mākslinieces sestā personālizstādes institūcijā.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja