Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Labā diena izstāžu zālē Arsenāls

2014. gadā Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāle Arsenāls aizsāk jaunu akciju Labā diena, kas norisināsies katru ceturtdienu izstāžu zāles darba laikā, informēja mākslas muzeja pārstāve Nataļja Sujunšalijeva.

Turpmāk ceturtdienās izstāžu zāles apmeklētājus sagaidīs vairāki labumi: lētāka ieejas maksa izstādēs (1,42 eiro), ilgāks darba laiks (no plkst. 12 līdz 20), dažādi pasākumi un izglītojošas aktivitātes, iespēja radoši pilnveidoties un izzināt mākslu programmā Es un māksla, kā arī apdrukāt sev stilīgu suvenīru ar mākslas darba kopiju sietspiedes tehnikā.

Pasākumi un izglītības programmas Arsenālā ceturtdienās 2014. gadā:

Ars Rezumē ir dažādu formātu kultūras un izklaides pasākumi, kas notiek izstāžu zālē Arsenāls katras lielās izstādes noslēgumā – pēdējās ceturtdienas vakarā. Tie ir koncerti, dzejas lasījumi, teātra vai dejas uzvedumi, kino seansi un starpdisciplināri pasākumi, kas veidoti kā rezumējošs kopsavilkums par izstādes tēmu, kā arī papildinājums izstādes apskatei.

Izglītības programma Es un māksla piedāvā iepazīt tuvāk mākslu caur zīmēšanu un radošās darbības procesu. Mākslas darbi nodarbību laikā kļūst par izpētes objektu un tēmu zīmēšanas uzdevumiem. Šādi – skatoties, domājot, zīmējot – iespējams vairāk uzzināt gan par mākslas tapšanas procesu, gan mākslas darbu iekšējo struktūru, gan autoru personībām un laika kontekstu. Nodarbības rit divās vecuma grupās: 1) 4–9 gadus veciem bērniem, 2) bērniem no 9 gadu vecuma un pieaugušiem līdz seniora vecumam. Nodarbības vada mākslinieces Diāna Dimza-Dimme un Baiba Sprance.

Auduma apdrukas darbnīcā Klasika vienmēr modē! katrs sev var pagatavot individuālu un stilīgu apģērbu vai aksesuāru ar Latvijas mākslas klasiķu – Jaņa Rozentāla, Teodora Zaļkalna, Voldemāra Matveja, Romana Sutas, Niklāva Strunkes, Kārļa Padega, Gustava Kluča un citu autoru darbu reprodukcijām sietspiedes tehnikā. Apdrukāts krekls, kleita, maisiņš vai priekšauts būs lieliska dāvana gan sev, gan saviem tuviniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja