Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Noasā notiks mākslinieces Kates Krolles rosināta saruna par vientulību

Peldošais mākslas centrs Noass 28. septembrī plkst. 18 aicina uz mākslinieces Kates Krolles rosinātu sarunu Vientulība kā instinkts. Izvēle un nonākšana procesā, informēja centra pārstāve Kate Zilgalve.

Saruna notiek Kates Krolles personālizstādes es varētu būt citur ietvaros. Sarunā pārrunās temās par vientulību kā dabisku nepieciešamību un dziedinošu procesu. Savas pārdomas sarunu vakarā māksliniece ir aicinājusi izteikt filozofu Arti Sveci, mākslas vēsturnieci Ievu Kalniņu, komunikācijas pētnieci Ilvu Skulti un kinorežisoru Jāni Putniņu.

Caur mākslas, filozofijas, antropoloģijas, ētikas un sociālo prizmu sarunas biedri šķetinās jautājums par to, kāpēc sevis un apkārtējās pasaules procesi vienatnē ir biedējoši un vēlme tos piedzīvot notiek lielākoties nejaušu rīcību vai, gluži pretēji, loģisku kopsakarību gadījumos. Kas ir šie gadījumi - izvēle kā instinktīvs aizsardzības mehānisms, izvairīšanās vai stāšanās pretim savām bailēm? Vai ļaušanās instinktiem nozīmē ciešanas vai otrādi - iespēja piedzīvot terapiju? Vientulība kā sevis pieredzēšanas stāvoklis, to interpretācijas formas un to priekšrocības - sarunas gaitā centīsimies noskaidrot visus šos gadījumus, vienlaikus apskatot arī jautājumu, vai mākslas darbi spēj iemiesot un reflektēt par šo stāvokli. Vai par šo stāvokli vispār ir iespējams reflektēt? 

Kates Krolles interese un pamats mākslas darbu radīšanas un izziņas procesos bieži vien sakņojas dabā un tās attiecībās ar cilvēku. Par ļaušanos instinktiem, to izlaušanās apstākļiem māksliniece ir pētījusi arī vairākās performancēs un viena no tādām (veltīta vientulībai) vēl nesen bija piedzīvojama festivāla Survival Kit 8 programmas ietvaros.

Kate Krolle (1984) ir absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmiju un prestižo pēcdiploma mākslas un audiovizuālo pētniecības centru Le Fresnoy Francijā, iegūstot Les amis du Fresnoy apbalvojumu. Izmantojot visdažādākos medijus, māksliniece risina sev interesējošās attiecības starp dabu un tās saikni ar cilvēka dzīvi, pieredzēm un instinktiem.

Saruna notiks latviešu valodā un dalība pasākumā bez maksas.

2012. gadā laikmetīgā mākslas festivāla Survival Kit 4 ietvaros viņa kopā ar Ati Jākobsonu veidoja videoinstalāciju Patiesība ir vienkārša, bet nākamajā festivāla gadā sadarbībā ar Aneti Vanagu instalāciju un performanci Gourmands.

es varētu būt citur ir mākslinieces otrā personālizstāde. Izstāde apskatāma no otrdienas līdz svētdienai no 11 – 19 pat līdz 7. oktobrim. Ceturtdien, 6.oktobrī izstādes darba laiks pagarināts līdz 21:00 un visas dienas garumā galerijā būs iespēja satikt arī pašu izstādes autori. Ieeja izstādē bez maksas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devusies aktrise Baiba Indriksone

92 gadu vecumā mūžībā devusies teātra un kino aktrise Baiba Indriksone (22.02.1932–14.05.2024), liecina Latvijas Nacionālā teātra mājaslapā publicētā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja